Διαβήτης: Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο

12-04-22 | Υγεία

Στα ήδη τεκμηριωμένα επιστημονικά οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής, νεότερη μελέτη φωτίζει ακόμα μια θετική πτυχή της για όσους ακολουθήσουν την πιο υγιεινή της εκδοχή.

 Τα φρούτα, τα λαχανικά οι ξηροί καρποί, τα όσπρια αλλά και ο καφές, οι πυλώνες δηλαδή μιας κατά βάση χορτοφαγικής διατροφής (plant-based) έχουν και αντιδιαβητική δράση, κάθως η κατανάλωσή τους συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ