Οι κίνδυνοι της κατάψυξης που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στη δηλητηρίαση

30-03-22 | Υγεία

Πόσες μέρες όμως αντέχουν τα φαγητά στην κατάψυξη; Ο καθηγητής μικροβιολογίας τροφίμων, Στάθης Γκιαούρης, δίνει την απάντηση.

«Θεωρητικά μπορεί να διατηρηθεί επ’ άπειρον. Σε αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία δεν μπορεί κανένας μα κανένας μικροοργανισμός ν’ αναπτυχθεί» επισημαίνει ο κ. Γκιαούρης.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το βακτήριο έχει ήδη αναπτυχθεί μέσα στα τρόφιμα πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη;

«Η κατάψυξη είναι ένας τρόπος και να συντηρηθούν οι μικροοργανισμοί και όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία τόσο καλύτερα για τους μικροοργανισμούς......

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ