Καρκίνος του Προστάτη: Το ανησυχητικό σύμπτωμα – Κινδυνεύετε όντως να νοσήσετε;

04-09-21 | Υγεία

Η διόγκωση του προστάτη αποτελεί μια συνθήκη που θα έπρεπε να σας ανησυχήσει; Διαβάστε τι απαντούν οι ερευνητές

Με τον καρκίνο του προστάτη να είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος καρκίνου στους άντρες, δεν αποτελεί έκπληξη η αυξημένη ανησυχία τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα από μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Prostate, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη δεν αποτελεί ανησυχητική ένδειξη, τουναντίον, μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

«Τα ευρήματα προηγούμενων μελετών υποστήριζαν ότι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, δεδομένης της κοινής κινητήριας δύναμης τους, όπως η γενετική, οι ορμόνες και η φλεγμονή. Η μελέτη μας όμως θα πρέπει να καθησυχάσει τους άντρες, καθώς η υπερπλασία μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές του καρκίνου του προστάτη» τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Δρ. Kiran Nandalur, αντιπρόεδρος διαγνωστικής ακτινολογίας και μοριακής απεικόνισης στο νοσοκομείο Beaumont στο Royal Oak.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι αρκετά κοινή στους μεγαλύτερους ηλικιακά άντρες και προκαλεί διάφορες επιπλοκές όπως συχνοούρια, ειδικότερα κατά τις νυχτερινές ώρες, ή μικρότερη ροή ούρων. Αυτό συμβαίνει διότι το κεντρικό μέρος του προστάτη διογκώνεται και εμποδίζει τα ούρα να απελευθερωθούν από την ουρήθρα.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr