Ψυχαγωγία

X-Factor: Η Ιωάννα Πρωτόπαππα ζητά συνεργασία με το Σάκη

Espresso News
28-01-09

Εκτός τελικού βρέθηκε η Ιωάννα Πρωτόπαππα, αλλά ψηφίζει Sakis. Η 16χρονη μαθήτρια της Α’ Λυκείου, που σε πολλούς θύμισε Καλομοίρα, άφησε για λίγο το σχολείο της στο Λονδίνο, κυνηγώντας το όνειρο του «X-Factor». Και μπορεί να αποχώρησε από το talent show την περασμένη Παρασκευή, όμως ελπίζει σε μια μεγάλη καριέρα.

Η Κύπρια υποψήφια από την ομάδα του Γιώργου Λεβέντη δεν θα επιστρέψει -σύντομα τουλάχιστον- στο σπίτι της στο Λονδίνο. «Θέλω να μπω σε μια σχολή. Θα μείνω στην Ελλάδα για λίγο καιρό να δω τι θα γίνει και να κάνω μαθήματα ειδικά για το τραγούδι» λέει στην «Espresso» η Ιωάννα, τονίζοντας ότι είναι αυτοδίδακτη. «Εχω περάσει από τη χορωδία Queen Elisabeth Girls School, αλλά τραγουδάω μόνη μου από μικρή. Δεν έχω κάνει μαθήματα. Μόνη μου δίδασκα τον εαυτό μου. Νομίζω πως ήμουν γεννημένη για το τραγούδι. Θέλω να μεγαλώσω όμως τις γνώσεις μου πάνω στη μουσική, να διδαχτώ την τεχνική. Να κάνω μια λαμπερή καριέρα. Θέλω να κάνω έναν καλό δίσκο».
Τι θα κάνει όμως για εκείνη ο μάνατζέρ της Γιώργος Λεβέντης; «Ο κ. Λεβέντης ήταν συνεχώς δίπλα μου. Δεν έχουμε πει για το αν θα κάνουμε κάτι από εδώ και πέρα, αλλά θα μιλήσουμε αυτή την εβδομάδα. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και εύχομαι να με βοηθήσει να κάνω αυτό που αγαπάω».

Πάντως, η Ιωάννα ήθελε πάρα πολύ να είναι στον τελικό. Μήπως τελικά αν επέλεγε ένα άλλο τραγούδι -και όχι αυτό της Μαρινέλλας «Παρ’ το φεγγάρι και καν’ το βέρα μου», για το οποίο... κατηγορήθηκε πως δεν της πήγαινε καθόλου- το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό;

«Το σκέφτηκα αυτό. Υπάρχουν κάποια τραγούδια που είχα στο μυαλό μου. Σκεφτόμουν πως αν επέλεγα κάτι άλλο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ισως να παρέμενα στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να το σκέφτομαι όμως. Αυτό που έγινε, έγινε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κοιτάω μπροστά».

Κι αν πλέον δεν διεκδικεί το μεγάλο έπαθλο του νικητή του «X-Factor» (το δισκογραφικό συμβόλαιο και ένα τζιπ), η Ιωάννα έχει διακρίσεις στο βιογραφικό της. Πέρυσι κέρδισε το 1ο βραβείο σύνθεσης τραγουδιού σε διαγωνισμό των σχολείων του Λονδίνου. Δήλωσε λοιπόν συμμετοχή στο «X-Factor» επειδή πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει να κάνει καριέρα στη μουσική. Πάντως, αν ρωτήσετε την Ιωάννα με ποιο όνομα θα ήθελε να συνεργαστεί, η απάντηση της είναι μία, «με τον Σάκη Ρουβά!», που από την αρχή του παιχνιδιού τη στήριζε δυναμικά!

«Αυτή η νύχτα» έμεινε για την Κέλλυ Κάλτση. Ερμηνεύοντας το πασίγνωστο κομμάτι που είπε η Δήμητρα Παπίου σε δεύτερη εκτέλεση, αλλά και το «Μαμά γερνάω», η... μοιραία του «X-Factor» είδε την Παρασκευή την πόρτα της εξόδου. Αφού πρώτα εξόρισε τον Κωνσταντίνο και τον Λούη που «κονταροχτυπήθηκαν» μαζί της ως υποψήφιοι, η Κέλλυ αποχώρησε από το talent show το οποίο «σημαδεύτηκε» από τον καβγά του Σάκη με τον Γιώργο Θεοφάνους. Παρά το γεγονός ότι έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, δεν το βάζει κάτω κι ετοιμάζεται με την καθοδήγηση του μέντορά της Νίκου Μουρατίδη να μπει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα (στο βιογραφικό της έχει ήδη εμφανίσεις με Βανδή και Μαζωνάκη). «Εννοείται πως θα δουλέψω κάπου. Τι θέλεις, να βγω στην Ερμού με ένα καπέλο να τραγουδήσω;» λέει αφοπλιστικά.

Τελικός του X-Factor απόψε με Νατάσα Θεοδωρίδου