Ζουμερές και πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες

29-06-19 | Κρεατικά

ΥΛΙΚΑ

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες

 

2 σκ. σκόρδο, σπασμένες

 

3 κλ. δεντρολίβανο

 

2 κλ. θυμάρι

 

2 κ.σ. βούτυρο

 

Ελαιόλαδο

 

Αλάτι χοντρό

 

Πιπέρι

 

Πατάτες τηγανιτές για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε μέσα το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κάψουν ελαφρώς.

2Τοποθετούμε από πάνω τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στον βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές με μία τσιμπίδα.

3Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά.

4Σερβίρουμε ζεστές με πατάτες τηγανιτές.

Πηγή: giorgostsoulis.com