Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα

11-03-21 | Γλυκά

Υλικά
2 κιλά φρέσκες φράουλες
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι


Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και πατήστε τες με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν (εναλλακτική επιλογή αποτελεί το μπλέντερ).
Βήμα 2
Ρίξτε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βήμα 4
Αυξήστε τη θερμότητα στο δυνατό και αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε για να την αποθηκεύσετε.