Συνταγή για σπιτικές τηγανίτες μπανάνας

26-01-21 | Γλυκά

 Σπιτικές τηγανίτες μπανάνας

Υλικά

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ

2 αυγά

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα

Λίγη κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αρχικά, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι, τη μπανάνα, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε χυλό, χωρίς να έχει σβόλους.

Βήμα 2

Βάλτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ζεσταθεί.

Βήμα 3

Τοποθετείστε στο τηγάνι δύο κουταλιές από το χυλό και αφήστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 4

Μόλις είναι έτοιμες οι τηγανίτες, σερβίρετε με μέλι