Σύμφωνα με Ιταλό σεφ μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια με κιμά. Ο σωστός τρόπος.
Ένας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει πως τόσο καιρό κάνουμε λάθος τη γνωστή μακαρονάδα Bolognese (μακαρόνια με κιμά) και αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να πετύχουμε το ιταλικό πιάτο.
Σύμφωνα με την Mirror, ο σεφ Roberto Bassi αποκάλυψε πως το πρώτο λάθος είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε ταλιατέλες ως το ζυμαρικό μας.
Έπειτα είπε ότι πολύ σημαντικό είναι και η ποσότητα λαχανικών και κρέατος που χρησιμοποιούμε για τον κιμά.
«Προσθέτουμε λάδι στο νερό όταν μαγειρεύουμε και ξεπλένουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με νερό. Εάν χρησιμοποιείται ζυμαρικά υψηλής ποιότητας απελευθερώνεται μονάχα μικρή ποσότητα αμύλου, γεγονός που εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεπλένοντας τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας αφαιρείτε την ελαφριά επικάλυψη αμύλου που βοηθά τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα», είπε.
Άρα το κόλπο είναι να επιλέξετε ταλιατέλες, καλό κρέας και σωστή αναλογία λαχανικών.
Βήμα προς βήμα για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά:
Πηγή: reader.gr