Αθλητικά

Η εμπιστοσύνη του Αστέρα Τρίπολης στους τερματοφύλακες του

Κωνσταντίνα Κοσμά
16-09-26

Ο Αστέρας AKTOR κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, επικρατώντας εκτός έδρας της Νίκης Βόλου με σκορ 3-0. Αυτή η επικράτηση, η οποία σημειώθηκε στο έβδομο παιχνίδι της χρονιάς, ήταν και η πρώτη φορά που η ομάδα κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την εμπιστοσύνη που υπάρχει εντός του συλλόγου προς τους τερματοφύλακες του, καθώς, σε τόσο πρώιμη φάση της σεζόν, έχουν ήδη αγωνιστεί τρεις διαφορετικοί κίπερ.

Ο Κακαδιάρης βασικός στο «Παντελής Μαγουλάς»

Στον αγώνα εναντίον της Νίκης Βόλου, ο Θεόφιλος Κακαδιάρης ανέλαβε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, λόγω των απουσιών των Νίκου Παπαδόπουλου και Βασίλη Χατζηεμμανουήλ. Ο 19χρονος κίπερ, με ύψος 1,94 μέτρα, απέδειξε την αξία του και δικαίωσε την εμπιστοσύνη της ομάδας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση του μηδέν στην εστία.

Η εμφάνισή του στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε μία από τις πιο ποιοτικές επιθετικές γραμμές της Super League 2. Ο Κακαδιάρης δεν είναι άπειρος, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του συνολικά τρεις εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα του Αστέρα AKTOR και άλλες πέντε με τον Αστέρα Β' AKTOR.

Οι απουσίες των βασικών κίπερ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος λογίζεται ως ο βασικός τερματοφύλακας και είναι ένας εκ των αρχηγών των Αρκάδων, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον προσαγωγό τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, η απουσία του δεν αναμένεται να είναι μακροχρόνια, καθώς ο 36χρονος κίπερ μετράει αντίστροφα για την αγωνιστική του επάνοδο.

Τη θέση του Παπαδόπουλου είχε καλύψει αρχικά ο 27χρονος Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος είχε καλές εμφανίσεις στους αγώνες με τον Ηρακλή, τον Άρη και την ΑΕΚ. Ένα πρόβλημα τραυματισμού, όμως, τον κράτησε εκτός από την αναμέτρηση στο «Παντελής Μαγουλάς», γεγονός που οδήγησε στην εμφάνιση του Θεόφιλου Κακαδιάρη στην ενδεκάδα.

Βάθος και εμπιστοσύνη στην Ακαδημία

Η παρουσία τριών διαφορετικών τερματοφυλάκων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αναδεικνύει το σημαντικό βάθος που διαθέτει ο Αστέρας AKTOR στη θέση του «άσου». Η ομάδα δείχνει ότι δεν βασίζεται αποκλειστικά σε έμπειρους παίκτες, αλλά δίνει παράλληλα ευκαιρίες και σε νεαρούς αθλητές που προέρχονται από την Ακαδημία της.

Αυτή η προσέγγιση αποτελεί πάγια τακτική για τους Αρκάδες, οι οποίοι εμπιστεύονται τους Έλληνες τερματοφύλακες και έχουν αναδείξει στο παρελθόν και άλλους κίπερ μέσα από τα «σπλάχνα» τους, όπως ο Αντώνης Τσιφτσής. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά από την Ακαδημία που αναμένουν την ευκαιρία τους να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα και να δείξουν τις ικανότητές τους.

Καμία σκέψη για περαιτέρω ενίσχυση

Στις τάξεις του Αστέρα AKTOR επικρατεί ξεκάθαρη και έκδηλη εμπιστοσύνη προς το σύνολο των τερματοφυλάκων. Το γκρουπ των κίπερ δουλεύει συστηματικά και μεθοδικά υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Πομώνη, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δεν τίθεται κανένα θέμα περαιτέρω ενίσχυσης στη θέση του τερματοφύλακα, παρά τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ώρες. Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας πιστεύουν ακράδαντα στις δυνατότητες των παικτών που διαθέτουν αυτή τη στιγμή.

Με πληροφορίες από: Gazzetta