Αθλητικά

Τρόμος στο Μουντιάλ 2026: Βρέθηκε πτώμα σε πορτμπαγκάζ δίπλα στο προπονητικό κέντρο του Ιράν

Μαρία Απαλαχίδου
13-06-26

Ένα σοκαριστικό εύρημα έθεσε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις αρχές ασφαλείας στο Μεξικό, καθώς εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση μέσα στο πορτμπαγκάζ οχήματος, σε απόσταση αναπνοής από το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν στην Τιχουάνα.

Η αποστολή του Ιράν, με αστέρι τον Μεχντί Ταρέμι, βρίσκεται στη χώρα για την προετοιμασία της ενόψει του Μουντιάλ 2026, με τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την ομάδα να είναι ήδη δρακόντεια λόγω των γνωστών γεωπολιτικών εντάσεων της χώρας τους με τις ΗΠΑ.

Το χρονικό της μακάβριας ανακάλυψης
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μεξικανικών ΜΜΕ, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα εγκαταλελειμμένο γκρι SUV με πινακίδες Καλιφόρνια, σταθμευμένο σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ ακριβώς απέναντι από το Caliente Stadium – το σημείο δηλαδή όπου προπονείται η εθνική ομάδα του Ιράν.

Κατά τον έλεγχο του ύποπτου οχήματος, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα φρικιαστικό θέαμα:

Λόγω της αλλοίωσης του σώματος, η διαδικασία ταυτοποίησης του θύματος κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη για τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμπτωση ή «μήνυμα» στην αποστολή του Ιράν;
Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί την αστυνομία του Μεξικού είναι αν το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί κάποιου είδους «μήνυμα» προς την αποστολή του Ιράν ή αν πρόκειται για μια μακάβρια σύμπτωση που σχετίζεται με την εγχώρια εγκληματικότητα.

Η πόλη της Τιχουάνα θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Μεξικού, εξαιτίας της έντονης δράσης των οργανωμένων καρτέλ ναρκωτικών, με τα επίσημα στοιχεία να καταγράφουν περισσότερες από 1.200 ανθρωποκτονίες κατά τη διάρκεια του 2025.

Σφραγίζουν την ασφάλεια γύρω από τον Ταρέμι και την ομάδα
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν για το συμβάν ή για τυχόν αλλαγή της τοποθεσίας της προετοιμασίας, οι μεξικανικές αρχές έλαβαν αμέσως μέτρα. Ο κλοιός ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο και τους χώρους προπόνησης της ομάδας του Ταρέμι έγινε ακόμα πιο «σφιχτός», προκειμένου να εκμηδενιστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.