Ο Παναθηναϊκός έπεισε τελικά τον Μάικ Τζέιμς να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός απάντησε θετικά στην πρόταση των «πρασίνων» και το μόνο που απομένει πλέον είναι να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και να ανακοινωθεί η μεταγραφή. Η δεύτερη φετινή του Παναθηναϊκού μετά από αυτή του Κρις Σίνγκλετον.
Ο Τζέιμς βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο των «πρασίνων», αλλά η περίπτωσή του παρουσίαζε δυσκολίες λόγω του ενδιαφέροντος που είχε δείξει η Γαλατασαράι. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ματσάρει την προσφορά της τουρκικής ομάδας, όμως τη δουλειά φαίνεται πως έκαναν τελικά οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία. Ο Αμερικανός ένιωσε πως δεν θα ήταν ασφαλής και προτίμησε να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό. Λέγεται πάντως ότι μέχρι τις 5 Αυγούστου μπορεί να φύγει για το ΝΒΑ, εφόσον βρει κάποιο συμβόλαιο εκεί.
Ο Μάικ Τζέιμς είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, πριν από δύο χρόνια ως ανακάλυψη του Μιχάλη Κουταλιανού, που τον πήρε στον Κολοσσό. Δεν έμεινε πολύ στη Ρόδο όμως, καθώς έπαιζε πολύ καλά και κέντρισε το ενδιαφέρον της Λαμποράλ Κούτσα, που έκανε πάνω του μια πολύ καλή, όπως αποδείχθηκε, επένδυση. Αγόρασε φθηνά έναν παίκτη, που τους επόμενους παίκτες αναδείχθηκε σε σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Φέτος είχε 10π., 2,5ρ. και 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας να παίξει στο φάιναλ φορ.