Ο Ηρακλής μετά από τον Μάρτιο του 2003 πήρε την πρώτη του νίκη στην Τούμπα αφού επικράτησε του προβληματικού ΠΑΟΚ με 1-0. Ο Γηραιός πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και χτύπησε με τον Λεοζίνιο. Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την εμφάνιση και την αναποτελεσματικότητα του. Ξεκίνησε άνευρος και χωρίς διάθεση, ανέβηκε στο δεύτερο μέρος αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Περνίς. Ο Γηραιός πήρε μια σπουδαία νίκη ενώ θυμίζουμε ότι φέτος δεν έχει γνωρίσει ήττα από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αφού και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε πάρει την ισοπαλία με 3-3. Κακό το πρώτο ημίχρονο, πολύ φτωχό σε φάσεις, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι αλλά χωρίς να παράγουν φάσεις. Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Εξαιρετικά χτύπησε το ματς η ομάδα του Παπαδόπουλου που φαινόταν πως είχε στόχευση στο παιχνίδι της. Έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα της Θύρας 4 προς τον Ιβάν Σαββίδη, γιουχαρίστηκαν από τους υπόλοιπους ΠΑΟΚτσίδες του γηπέδου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Ηρακλή κατά την αποχώρηση τους από τον αγωνιστικό χώρο χειροκροτήθηκαν από τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στα επίσημα της Τούμπας, σε μια κίνηση που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.
Α' ημίχρονο:
Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπορούσε το αξιοποιήσει. Οι γηπεδούχοι παρότι είχαν την κατοχή της μπάλα και κατά διαστήματα έκλειναν τον Ηρακλή στα καρέ του δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχής τους.
Η ομάδα του Τούντορ είχει πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ Τσίμιτορ και Κάτσε δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την δημιουργία, την στιγμή ο Πέλκας αναγκαζόταν να τραβιέται πολύ πίσω για να οργανώσει.Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο μέρος αφού και ο Ηρακλής παρότι κρατούσε σχετικά εύκολα το 0 στην άμυνα δεν έφτανε με ευκολία στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Έτσι όπως πήγε πάντως το πρώτο 45λεπτο βόλευε τον Γηραιό, ο οποίος έψαχνε την κόντρα επίθεση.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ όταν ο Ζιαμπάρης πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στο κοντινό σουτ του Κίτσιου στο 4ο λεπτό.Στο 21' ο Κυριακίδης κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα φεύγει άουτ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Πέλκας προτιμάει να πλασάρει τον Περνίς έξω από την περιοχή αντί να πασάρει στον Λέοβατς ο οποίος ήταν μόνος.
Στο 26' ο Κίτσιου έκανε ωραία κίνηση έφερε την μπάλα στο αριστερό και προσπάθησε να νικήσει τον Περνίς αλλά το σουτ που έκανε δεν είχε δύναμη. Στο 39' ο Μπερπάτοφ έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σάμπο έβγαλε τη σέντρα, ο Κίτσιου έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μπερμπάτοφ ο οποίος από κοντά έκανε ένα τραγικό σουτ, αφού δεν το έπιασε όπως το ήθελε.
Β' ημίχρονο:
Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με παλμό και πάθος και τον Ηρακλή σταδιακά να ανεβάζει στροφές και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.
Στο 50' ο Κάτσε εκτέλεσε ένα φάουλ ο Μυστακίδης έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Περνίς αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπερμπάτοφ ο οποίος έκανε κίνηση προς τη μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σάμπο περνάει λίγο άουτ ενώ στο 59' ο Βέλλιος βγαίνει μετά από ωραία μπαλιά του Τσιλιανίδη τετ α τετ αλλά ο Βελλίδης απέκτρουσε με τα πόδια. Στο ριμπάουντ ο Μπουλούτ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά αλλά δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Μυστακίδη και χάθηκε η ευκαιρία. «Παίζειτε» είπε ο Θάνος.
Από το 65' και μετά ο Ηρακλής ανέβηκε, πήρε μέτρα, είδε τα κενά του ΠΑΟΚ και χτύπησε. Στο 68' το σουτ του Κυριακίδη έξω από την περιοχή μπλοκάρει ο Βελλίδης, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χαρίσης σουτάρει άουτ.
Στο 71' ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι, όταν ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή αλλά του σουτ χτύπησε στο δοκάρι του Περνίς και έφυγε άουτ.
Στο 73' ο Βέλλιος έβγαλε με πλάτη στο τέρμα στον Λεοζίνιο, ο οποίος με ωραία κίνηση άδειασε 2 παίκτες του ΠΑΟΚ και πλάσε τον Βελλίδη τον οποίο νίκησε και έγραψε το 1-0.Δυο λεπτά αργότερα ο Περνίς παρότι αιφνιδιάστηκε μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάτσε. Στο 77' ο ΠΑΟΚ χάνει μοναδική ευκαιρία όταν μπερδεύτηκαν Πέλκας και Μπερμπάτοφ ενώ ο Περνίς ήταν εκτός θέσης.