Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών στο «Σπύρος Λούης». Η «Ένωση» δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στην ομάδα της Εύβοιας. Δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, σκόραρε τρεις φορές (με τους Κορδέρο, Μάνταλο και Μπακάκη), είχε δύο δοκάρια (με τους Σαρρή και Ζόριτς), ενώ έχασε και ένα πέναλτι (με τον Μπαρμπόσα)!
Πλέον το αποτέλεσμα του αγώνα Ατρόμητος – Πανθρακικός που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στο Περιστέρι θα καθορίσει πολλά αναφορικά με το ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης και το κατά πόσο «καυτός» θα είναι ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στις 7 Ιανουαρίου του νέου χρόνου…
Η μάχη των πάγκων
Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με το δεδομένο 4-2-3-1. Πραγματοποίησε ωστόσο αρκετές αλλαγές σε ότι αφορά τα πρόσωπα προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε «κιτρινόμαυρους» που ήταν… σε κατάσταση αναμονής.
Από την άλλη ο Γιώργος Κούτσης «κατέβασε» τον Ηρακλή Ψαχνών με 4-4-2, αλλά ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού η ομάδα του αμυνόταν όλη πίσω από το ημικύκλιο της σέντρας και έψαχνε τις αντεπιθέσεις.
Α’ ημίχρονο: Οι «κιτρινόμαυροι» από πολύ νωρίς πήραν τα ηνία του αγώνα και έδειξαν ότι αυτοί θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση και έχοντας την μπάλα στα πόδια τους με… κατοχικά ποσοστά (το πρώτο μέρος έληξε με το εντυπωσιακό 71%), έκαναν αυτό που ήθελαν και έπρεπε.
Οι παίκτες του Δέλλα επιχείρησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων που περίμεναν την ΑΕΚ ουσιαστικά το 1/3 του γηπέδου. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις -7 τον αριθμό- στάθηκαν άτυχοι, αφού ο Μανιάτης έβρισκε τρόπο να κρατά απαραβίαστη την εστία του.
Το γκολ όμως ήταν… θέμα χρόνου και αυτό φαινόταν. Στο 36’ ο Ζόριτς είδε τον Μανιάτη να απογειώνεται και να του στερεί τη χαρά, στο 39’ ήταν η σειρά του Σαρρή να μείνει με το… αχ λόγω του δοκαριού, αλλά στο 42’ ο Κορδέρο με μία φωτοβολίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μανιάτη και έβαλε φωτιά στο «Σπύρος Λούης» όπου οι οπαδοί της ΑΕΚ δε σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας
περισσότερα στο Pamesports.gr