Τα αποτελέσματα έχουν την δική τους σημασία. Και ασφαλώς οι νίκες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ προσθέτουν πολύτιμους βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο τέλος όμως της ημέρας, μετρά κυρίως, η παρουσία και των τριών ομάδων μας στους ομίλους του Γιουρόπα. Επομένως η ήττα του Αστέρα διαγράφεται μονομιάς. Έτσι κι αλλιώς οι Αρκάδες έχουν κάνει μεγάλες υπερβάσεις σε αυτή την τους την ευρωπαϊκή περιπέτεια και έχουν δείξει σε όλες τις άλλες ομάδες, που κατά καιρούς έλεγαν, ότι διεκδικούν την ευρωπαϊκή διάκριση, πως γίνεται στην πράξη.
Βέβαια σας είχα προϊδεάσει, ότι η Μακάμπι δεν θα πεφτε εύκολα και ο δραματικός τρόπος, που ήρθε η πρόκριση το επιβεβαίωσε. Δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια των παικτών του Αστέρα, όλο αυτό το καλοκαίρι, για να μπορέσουν να βρεθούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια.
Για τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν διαδικαστικό το ματς στην Δανία και μια ομάδα, που δεν έχει να χάσει κάτι, όπως η Μίντιλαντ, είναι απρόβλεπτη. Παίζοντας ένα ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες, που δεν θέλει πολύ (ιδιαίτερα τέτοια εποχή) να σε βάλει σε μπελάδες. Όμως νομίζω ότι το τριφύλλι είχε πάρει το μάθημά του, από τα ματς με την Σταντάρ και πέρασε με εμφατικό τρόπο από την Β. Ευρώπη. Και έχει και την ευκαιρία να αποκαταστήσει ακόμη περισσότερο το πληγωμένο του γόητρο στην Ευρώπη, στο «σπίτι του», όπως είχε μάθει να λέει, δικαιολογημένα, πολλές φορές, με μια αξιοπρόσεκτη παρουσία και στον όμιλο. Εφόσον καταφέρει να βρει λύσεις από τον πάγκο του (και στην Δανία έδειξε ότι έχει τέτοιες-Ριζβάνης, Κλωναρίδης) και αποδειχθούν αρκετές, ο Παναθηναϊκός έχει την φανέλλα για να ξαναπεί, «εδώ είμαι».
Άφησα τελευταίο τον ΠΑΟΚ. Ασφαλώς και δεν μπορούσε να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα για να αποκλειστεί από αυτή την τυχάρπαστη ομάδα. Μέσα όμως στο κλίμα, που είχε διαμορφωθεί, η πίεση πολλές φορές λειτουργεί ανασταλτικά. Ευτυχώς δεν έγινε, και εδώ που τα λέμε, θα ήταν και κρίμα. Με τα αγωνιστικά δεδομένα του και πιθανότατα την ενίσχυση, που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, είναι σκάλες ανώτερος από τους Μολδαβούς. Πήρε όμως παλικαρίσια και άνετα την πρόκριση και το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι η ηρεμία στην ομάδα. Και βήμα βήμα να προχωρά.
Η παρουσία τριών ομάδων στους ομίλους δίνει την δυνατότητα για την συγκομιδή και άλλων βαθμών, πολύτιμων για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυρίως όμως για τις ίδιες τις ομάδες. Άλλωστε, μαζί τους θα τους κουβαλούν και στις επόμενες παρουσίες τους σε κληρώσεις, κάνοντας πιο εύκολη την ζωή τους.