Μπορεί στο Κύπελλο το αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ να ήταν κακό για τον Παναθηναϊκό, όμως στο πρωτάθλημα έχει πάρει φόρα και φιλοδοξεί στο αποψινό ματς (19.30) με τον Απόλλωνα στη Λεωφόρο να συνεχίσει. Οι Πράσινοι βρίσκονται μπροστά στην ευκαιρία να σημειώσουν την πιο αποδοτική τους επίδοση, κατακτώντας την τέταρτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά φέτος. Μέχρι τώρα σταματάει στον αριθμό «3».
Η φόρα του ντέρμπι «αιωνίων» έχει δώσει άλλη πορεία στον Παναθηναϊκό. Με κεκτημένη ταχύτητα διέλυσε τον Άρη στο μεγαλύτερο σε έκταση φετινό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο ενώ με την ίδια ώθηση πέρασε από τα Γιάννενα, μια κατά τεκμήριο ζόρικη έδρα του πρωταθλήματος.
Οι Πράσινοι έχουν στόχο να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα που τους φέρνει μέσα σε πέντε μέρες να δίνουν δύο εντός έδρας αγώνες με Απόλλωνα και Καλλονή, ελπίζοντας να στραβοπατήσουν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ ώστε να τους «πιάσουν» στη βαθμολογία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκκινήσουν από την ίδια ευθεία στα πλέι οφ.
Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα έχει απόψε στη διάθεσή του τον τραυματία Λαγό, τους ανέτοιμους Πέτριτς, Μπαϊράμι και τον τιμωρημένο Ρισβάνη. Δεν αποκλείεται να δώσει ανάσες σε παίκτες που έχουν βγάλει κούραση όπως ο Ζέκα και ο Νάνο, κάτι που θα επιφέρει αλλαγές στην ενδεκάδα.
Λογικά το σχήμα θα έχει τους Καπίνο, Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Αμπεΐντ, Μπεργκ, Καρέλη.