Αθλητικά

Φώτσης: Το μυστικό είναι η θέληση

Pamesports.gr
23-02-14

Η θέληση οδηγεί τον Παναθηναϊκό στις νίκες επί του Ολυμπιακού στις τελευταίες συναντήσεις των δύο «αιωνίων αντιπάλων» σύμφωνα με τον Αντώνη Φώτση.

«Στα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και να δώσεις το 120% για να έχεις πιθανότητες για την νίκη», εξηγεί στο pamesports.gr ο 33χρόνος φόργουρντ του «εξάστερου», που έχει… φάει τέτοιους αγώνες με το κουτάλι.  «Ξέρω ποιοι είναι οι συμπαίκτες μου, που βρίσκομαι και πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες αξίζουν να παίζουν στον Παναθηναϊκό και είναι πολύ καλοί», δηλώνει, επίσης, ο Φώτσης.

Αρχικά ρωτήσαμε τον «Μπάτμαν» για το «μυστικό» για τις συνεχόμενες τελευταίες νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού. «Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο», απάντησε ο Φώτσης και εξήγησε: «Είναι κάτι, που φαίνεται και μέσα στο γήπεδο, ειδικά μέσα στην έδρα μας θέλουμε περισσότερο την νίκη, αγωνιζόμαστε πολύ σκληρά και όλα τα παιδιά κάνουμε πολύ καλή δουλειά γι’ αυτό και φτάνουμε στα θετικά αποτελέσματα».

-         Πώς κατορθώνετε να περιορίζεται μια επιθετική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;

«Σίγουρα είναι παρά πολύ δύσκολο, γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει φανεί αυτό και στα μεταξύ μας παιχνίδια, που όλα σχεδόν έχουν κριθεί στο τελευταίο λεπτό. Στα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και να δώσεις το 120% για να έχεις πιθανότητες για την νίκη».

-         Πως καταφέρνει ο Παναθηναϊκός και περιορίζει τον βασικό σκόρερ και δημιουργό του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη;

«Ο Σπανούλης είναι ένας πολύ καλός παίκτης και σε περίπτωση που ο αντίπαλος τον σταματήσει έχει πολλές πιθανότητες για την νίκη, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν 12 πολύ καλοί παίκτες στον Ολυμπιακό και πρέπει να γίνει πολύ καλή δουλειά σε όλους».

-         Ποιο ήταν το «κλειδί» για την νίκη στο τελευταίο ντέρμπι για την Ευρωλίγκα;

«Η επιθυμία και η θέληση. Όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν τα έδωσαν όλα για να νικήσει η ομάδα».

-         Ήταν αγώνας «ζωής και θανάτου» για τον Παναθηναϊκό για την συνέχεια του στην Ευρωλίγκα;

«Δεν νομίζω ότι «ζωής και θανάτου», σίγουρα, όμως, ήταν πολύ σημαντικό ματς για μας, γιατί γνωρίζαμε ότι με νίκη ανεβαίνουμε βαθμολογικά και βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση».

-Σας προβλημάτισε καθόλου πριν το ματς ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ;

«Ο Γκιστ προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα. Είχε έναν τραυματισμό, αλλά ήταν έτοιμος για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και μας βοήθησε πάρα πολύ σήμερα».

-Είδαμε και παίκτες που δεν είχαν προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε προηγούμενα ματς, να βγαίνουν μπροστά, όπως ο Ούκιτς…

«Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλοί παίκτες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Όταν χρειάστηκε ορισμένοι πήραν την ευκαιρία και μας βοήθησαν να φτάσουμε στην νίκη».

- Θεωρείς ότι ήταν μια απόδειξη το τελευταίο ντέρμπι ότι ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο «βάθος» στο ρόστερ του με τον Ολυμπιακό;

«Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με άλλες ομάδες. Εγώ κοιτάω τι κάνει η δική μας ομάδα. Ξέρω ποιοι είναι οι συμπαίκτες μου, που βρίσκομαι και πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες αξίζουν να παίζουν στον Παναθηναϊκό και είναι πολύ καλοί».

-Ψυχολογικά θα βοηθήσει η νίκη επί του Ολυμπιακού για την συνέχεια;

«Αυτού του είδους τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, εκτός από το αποτέλεσμα, δίνουν και ψυχολογική ώθηση, αλλά εμείς πρέπει να στραφούμε στον επόμενο αγώνα και να ξεχάσουμε ότι ανήκει στο παρελθόν».

-Το ντέρμπι για την Ευρωλίγκα έγινε σε ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε;


«Έχουν γίνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια, είναι πιο ήρεμα τα πράγματα και ελπίζω να φτάσουμε σε ένα σημείο που ο καθένας θα μπορεί να έρχεται να βλέπει ένα ντέρμπι και να πηγαίνει σπίτι του χαρούμενος και σώος».