Αθλητικά

Τι κρίνει το ραντεβού Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου

Pamesports.gr
18-02-14

Είτε η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο γίνει σήμερα, είτε αύριο, είτε σε άλλη ημερομηνία που θα ορίσουν οι δύο πρόεδροι, η ατζέντα της δεν αλλάζει. Ουσιαστικά τα θέματα είναι δύο. Το πρώτο να λυθεί το θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, φέρνοντας τους δύο σε ρήξη. Το δεύτερο να αποσαφηνίσει ο Γιαννακόπουλος εάν και πώς θα μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επομένως στο ραντεβού κρίνεται η σχέση των δύο ανδρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Κρίνεται, όμως, και το επίπεδο ενασχόλησης του Γιαννακόπουλου με την ΠΑΕ. Και αυτό έχει πολλαπλές αναγνώσεις.

Πρώτα απ’ όλα γιατί ακόμα για αρκετούς δεν έχει απαντηθεί το βασικό ερώτημα εάν ο Γιαννακόπουλος θα πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Ο Real Fm και το Pamesports είχαν αποκαλύψει από τον Δεκέμβριο ότι δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση. Η δημόσια δέσμευση του Γιαννακόπουλου στη γιορτή των 106 χρόνων του Παναθηναϊκού κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, μια και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ανέφερε την πρόθεση να βοηθήσει οικονομικά το καλοκαίρι τη διοίκηση Αλαφούζου. Μίλησε δηλαδή για βοήθεια και όχι για αλλαγή σκυτάλης.

Το δεύτερο ζήτημα είναι τι βοήθεια θα είναι αυτή. Πρέπει δηλαδή να διευκρινιστεί στο ραντεβού των δύο ανδρών τι ποσό και με ποιο τρόπο θα βάλει στην ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος. Ενδεχομένως μάλιστα να ζητηθεί από τον Αλαφούζο να κάνει γρηγορότερα την κίνησή του προκειμένου να συμπεριληφθεί στο φάκελο της αδειοδότησης για τη νέα σεζόν.

Τρίτο θέμα είναι εάν ο Γιαννακόπουλος σκοπεύει να έχει διοικητική ανάμειξη στην ΠΑΕ. Κάτι που αιωρείται.

Η συζήτηση θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο.