Αθλητικά

Άλκμααρ - ΠΑΟΚ: Το δώρο του Σαλπιγγίδη στο 93

Pamesports.gr
03-10-13

Ο ΠΑΟΚ άφησε τους Ολλανδούς της AZ να πιστέψουν πως το ματς τελείωσε στο 81' όταν και άνοιξαν το σκορ με τον Γκουβελέου, και τους τιμώρησε με τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων "μάτωσε" τα αντίπαλα δίκτυα και χάρισε στον ΠΑΟΚ τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Χουμπ Στέφενς έβλεπε από την εξέδρα λόγω της τιμωρίας του, τους ποδοσφαιριστές του να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους "φλύαρους" Ολλανδούς αλλά σίγουρα δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την επιθετική παρουσία τους. Εξαίρεση αποτέλεσε το οριζόντιο δοκάρι του Τζιόλη στο 8' και το σουτ από πλάγια θέση του Κίτσιου στο 21'.

Μοναδική "παραφωνία" στην "ασπρόμαυρη" αμυντική λειτουργία του πρώτου ημιχρόνου η φάση του 29' όταν ο Βίτορ γύρισε με απροσεξία την μπάλα στον Χακόμπο, ο Γιόχανσον πρόλαβε, πέρασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ όμως το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη οι Ολλανδοί μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 47' ο Γκούντελι υποχρέωσε τον Χακόμπο σε εκπληκτική απόκρουση. Η επιθετική παρουσία του "Δικεφάλου του Βορρά" στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και σταμάτησε στο 51' όταν ο Λούκας με κεφαλιά μέσα από την περιοχή "τράνταξε" ξανά το οριζόντιο δοκάρι του Εστέμπαν.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο δίνοντας την ευκαιρία στην AZ να φτάνει όλο και περισσότερο στην περιοχή τους. Στο 71' οι Ολλανδοί απάντησαν στα δοκάρια του ΠΑΟΚ όταν ο Γιόχανσον βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έκανε την κεφαλιά όμως είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο του Χακόμπο και να καταλήγει άουτ. 

Στα τελευταία λεπτά οι "ασπρόμαυροι" έδωσαν αδικαιολόγητα περισσότερο χώρο στους Ολλανδούς και το "πλήρωσαν" στο 81'. Ο Γκουβελέου βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ και με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Χακόμπο για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε. Ο Σαλπιγγίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έστειλε το πρώτο "μήνυμα" στο 88'. Ο Κατσουράνης γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο διεθνής επιθετικός ξεμαρκαρίστηκε χωρίς όμως να μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και στη συνέχεια της φάσης ο Βίτορ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της AZ.

Κι αφού οι Ολλανδοί δεν... έλαβαν το μήνυμα και ίσως δεν είδαν και το dvd του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σαχτιόρ, "τιμωρήθηκαν" στο 93'. Ο "Σάλπι" πήρε την μπάλα από τα δεξιά και με δυνατό σουτ την έστειλε στα ολλανδικά δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άλκμααρ (Μάρτιν Χάαρ): Εστεμπάν, Γιόχανσον, Βιεργκέβερ, Γκουβελέου, Γούτενς, Ορτίθ, Ελμ (80’ Όβερτουμ), Γκουντέλι, Μπέρενς (69’ Γκούντμυοντσον), Μάρτενς, Γιόχανσον (90’ Άντβιτς).

Στον πάγκο: Ντε Βίντερ, Ρέινεν, Μπεργκούινς, Χαπς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας (72’ Ολίσε), Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Λόπεζ, Λίνο, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Νέτσιντ.

Διαιτητής: Μπάντι (Ιταλία)
Βοηθοί: Γκρίλι (Ιταλία), Νικολέτι (Ιταλία)


Το live του αγώνα