Τους 23 παίκτες που θα διεκδικήσουν το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για το 2012 ανακοίνωσε η FIFA. Βραβείο που φέτος θα απονεμηθεί στις 7 Ιανουαρίου του 2013. Να θυμίσουμε πως η σχετική λίστα προέκυψε από τις προτιμήσεις των 209 ομοσπονδιακών προπονητών των χωρών-μελών της FIFA, των αρχηγών των εθνικών ομάδων, καθώς και 49 δημοσιογράφων του γαλλικού αθλητικού περιοδικού «France Football».
Έντυπο, που θεσμοθέτησε και το βραβείο. Πριν από μερικά χρόνια τη «Χρυσή Μπάλα» έδινε το «France Football», ενώ βραβείο για τον καλύτερο της χρονιάς υπήρχε και από τη FIFA.
Τελικά, έγινε… ένα με την ονομασία «Χρυσή Μπάλα»!Με βάση τα 23 ονόματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο Λιονέλ Μέσι, νικητής στις προηγούμενες 3 εκδόσεις του βραβείου, διεκδικεί ως φαβορί την 4η σερί κατάκτηση, κάτι που δεν έχει σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν.
Μέσα στους διεκδικητές είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου Αγγλίας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.pamesports.gr