ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας μαγειρικό λίπος
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Για το γαρνίρισμα
1 1/2 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε 4' στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα 6 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη ζυμώματος. Ανοίξτε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίξτε το μίγμα των υγρών υλικών. Παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά. Πλάστε με τη ζύμη μελομακάρονα και αραδιάστε τα σε ταψί. Ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου 30', ώσπου να ροδίσουν καλά. Ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό 5', αφαιρέστε τον αφρό και περιχύστε τα ψημένα μελομακάρονα. Όταν πιουν το σιρόπι, αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ανακατέψτε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρίφαλο. Πάρτε τα μελομακάρονα ένα ένα, αναποδογυρίστε τα, και έτσι όπως είναι μελωμένη η επιφάνειά τους, πασπαλίστε τα με καρύδι και αραδιάστε τα σε πιατέλα.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΔΙΠΛΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα