Κρητική βεντέτα για τα βοσκοτόπια

Στο αίμα βάφτηκε το Ρέθυμνο ύστερα από ακόμα μια κρητική βεντέτα. Δύο οικογένειες που είχαν εδώ και χρόνια κτηματικές διαφορές συναντήθηκαν κοντά στο χωριό Γερακάρι Ρεθύμνου και αντάλλαξαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Συγκεκριμένα, έξι άνδρες -τρεις από κάθε οικογένεια- οπλισμένοι σαν αστακοί συναντήθηκαν -τυχαία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- χθες γύρω στις 7.00 το πρωί στη διασταύρωση Γιους Κάμπος του δήμου Λάμπη, την ώρα που πήγαιναν τα κοπάδια τους στα βοσκοτόπια. Εκεί άρχισαν να συζητούν σε έντονο ύφος για τις διαφορές που είχαν εδώ και χρόνια για τα βοσκοτόπια τους που βρίσκονται κοντά στην περιοχή Κισσός και να εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν και μάλιστα έπεσαν πυροβολισμοί, που κόστισαν τη ζωή ενός 65χρονου. Σε λίγα λεπτά έφτασαν ενισχύσεις και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια συμπλοκή και να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό ένας από τους νεαρούς έβαλε τα τραυματισμένα μέλη και των δύο οικογενειών στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου του και τα μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου. Οι γιατροί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν ένα νέο άνδρα να καταφτάνει αιμόφυρτος και στην καρότσα του οχήματός του να βρίσκονται άλλοι πέντε τραυματισμένοι άνδρες ηλικίας από 28 έως 35 ετών. Οι δύο από αυτούς χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ ο πέμπτος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και φυσικά όλοι τους φρουρούνται από την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες ήταν βαρύ από το προηγούμενο βράδυ, που είχαν συμπλακεί άγρια καθώς οι μεν κατηγορούσαν τους δε ότι καταπατούν τα βοσκοτόπια τους. Σημειώνεται ότι τα σπίτια των δύο οικογενειών, στις περιοχές Γερακάρι και Ανω Μέρος, φρουρούνται κι αυτά, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω.

espresso

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα