Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010: Η έναρξη και η απεργία (20/5)

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα πάντα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων κύλησαν ομαλά. Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στα 1.080 εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης.

Στις εξετάσεις λαμβάνουν μέρος 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 είναι μαθητές της τρίτης Λυκείου Γενικής Παιδείας, 351 μαθητές της τρίτης τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ, 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ. Οι υπόλοιποι 14.845 υποψήφιοι είναι από προηγούμενα έτη. Ο αριθμός των εισακτέων είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπάρχουν νέα τμήματα, ενώ ελάχιστες είναι οι μειώσεις θέσεων στις περισσότερες σχολές.

Οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των γενικών λυκείων θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ σε επίπεδο σχολείου θα διαρκέσουν από 10 έως 23 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου.

Πάντως, πρόβλημα στην διεξαγωγή των εξετάσεων προκαλεί η απόφαση της ΟΛΜΕ να συμμετάσχει την προσεχή Πέμπτη (20 Μαΐου) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. «Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που απέκλεισε αλλαγή της ημερομηνίας των εξετάσεων και έκανε έκκληση στην ΟΛΜΕ να θεωρήσει προσωπικό ασφαλείας τους επιτηρητές των εξετάσεων, ώστε να διεξαχθούν κανονικά.

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 20 Μαΐου, απηύθυνε η ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, πανελλαδικές εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.)».

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων.

«Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το Υπουργείο Παιδείας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Πανελλαδικές 2010: Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα