Βάσεις 2016: Μεγάλες ανατροπές σε τρία επιστημονικά πεδία

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2016 ανακοινώθηκαν και πλέον οι υποψήφιοι αγωνιούν για το αν θα περάσουν στη σχολή προτίμησής τους.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Παρασκευής (17/6) αναρτήθηκαν στα Λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, ενώ οι μαθητές μπορούν να δουν τους βαθμούς τους και στην ιστοσελίδα www.results.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας.

Η μαζική αποτυχία των υποψηφίων σε Ιστορία και Μαθηματικά, φέρνει μεγάλες ανατροπές στις Bάσεις 2016 σε τρία επιστημονικά πεδία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις:

- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν αυξομοιώσεις Παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ. οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία σε σχέση με πέρυσι και χειρότερα στην Ιστορία.

- Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση στα Πολυτεχνικά τμήματα κυρίως τα χαμηλόβαθμα. Εντυπωσιακή αναμένεται η πτώση στα τμήματα της Περιφέρειας.

- Στο 3ο επιστημονικό πεδίο εντυπωσιακή αναμένεται άνοδος στις βάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις εισαγωγής και στα Παραϊατρικά και γεωπονικά τμήματα θα ανέβουν καθώς οι αριστούχοι στη Χημεία αγγίζουν τους 6.446 και στο μάθημα της Φυσικής ξεπερνούν τους 5.000.

- Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές σχολές κυρίως της Περιφέρειας, όπου η εισαγωγή μπορεί να γίνει και με βαθμολογία κοντά στο 10. Υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών σπουδών σε ποσοστό 67% έγραψαν στα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση.

- Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων αναμένεται πτώση των βάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά με ποσοστό 78% να έχει γράψει κάτω από τη βάση.

Τα πέντε μαθήματα με τη μεγαλύτερη αποτυχία

Ιστορία Γενικής Παιδείας: 82,64%

Μαθηματικά Ομάδας Οικονομίας – Πληροφορικής 77,89%

Μαθηματικά Γενικής Παιδείας 66,19%

Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών 52,65%

Ιστορία Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών 47,77%

Τα πέντε μαθήματα με τους περισσότερους αριστούχους

Χημεία Ομάδας Θετικών Σπουδών 22,98%

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ομάδας Οικονομίας – Πληροφορικής 20,31%

Φυσική Ομάδας Θετικών Σπουδών 17,78%

Βιολογία Γενικής Παιδείας 12,29%

Λατινικά Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών 10,25%

Πανελλήνιες 2016, Αποτελέσματα: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια σας

 

Μηχανογραφικό 2016: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα