Πανελλήνιες 2016, Αποτελέσματα: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια σας

Ειδική εφαρμογή για να υπολογίσουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες εξετάσεις τα μόρια που συγκεντρώνουν ανάλογα με τους βαθμούς τους σε κάθε μάθημα, ανέπτυξε το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι λοιπόν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών 2016 μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/ και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους. Εισάγοντας τους βαθμούς που πιστεύουν ότι έχουν επιτύχει σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015.

Δείτε στο results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα

Μηχανογραφικό: Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016,οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

Μπορώ στην παρούσα φάση να οριστικοποιήσω το μηχανογραφικό; Από τις 15-6-2016 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Τι χρειάζεται για να εισέλθω στο σύστημα; Θα χρειαστείτε τον κωδικό υποψηφίου που ήδη τον έχετε στην καρτέλα σας και έναν 8ψηφιο κωδικό – τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας - για τον οποίο θα πρέπει να μεταβείτε στο σχολείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα