667 τετραγωνικά μέτρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο

Στην κοινότητα Κερί της Ζακύνθου κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για την πιστοποίηση των διαστάσεων της σημαίας, η οποία πρόκειται να καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, στην κατηγορία της. Η σημαία καταμετρήθηκε στα 667,89 τετραγωνικά μέτρα και αναρτήθηκε σε μόνιμο ιστό ύψους 50 μέτρων. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο αρχιτέκτονας Σταμάτης Λιβέρης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο.

Όλα τα υλικά έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2007 και μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο χώρο που τοποθετήθηκαν. Η κατασκευή του ιστού παραγγέλθηκε σε εξειδικευμένο εργοστάσιο στο εξωτερικό, όπως επίσης και το ράψιμο της σημαίας. Η συναρμολόγηση του ιστού έγινε επί τόπου, ενώ χρειάστηκε να γκρεμισθεί τμήμα της περίφραξης του οικοπέδου, γιατί δεν χωρούσε.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και συνέπεσε με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το θάνατο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα