Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Αυγουστιάτικη πανσέληνος χωρίς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανοικτά δεν γίνεται! Κια φέτος το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με ρομαντικές μελωδίες. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα "Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης" και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως. Αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις δοξασίες των αρχαίων για τη Σελήνη και τη μαγική της επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.

Βασικό «στοιχείο» της γιορτής για το γεμάτο φεγγάρι, ίσως και ένας ευχάριστος τρόπος να αποχαιρετήσει κανείς το καλοκαίρι, είναι οι μελωδίες της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του μουσείου, από τις 9:30 μ.μ.

Την αρχή του προγράμματος θα κάνει το μουσικό σχήμα από το σχολείο του Βόλου, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ως τώρα αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφιερώματα σε σημαντικούς δημιουργούς και συνθέτες.

Tο Μουσείο  θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η Ακρόπολη θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της ίδιας μέρας.

Στα 15 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα