Συμμορίες στρατολογούν πεντάχρονα για να κλέβουν

Πορτοφολάκηδες... τρυφερής ηλικίας στρατολογούν συμμορίες στη Βρετανία για να αυξήσουν τα έσοδά τους! Ακόμα και παιδιά πέντε ετών έχουν εκπαιδευτεί ώστε να κλέβουν μικρά και μεγάλα αντικείμενα από καταστήματα και να τα δίνουν στους αρχηγούς τους. Κάποια, μάλιστα, από τα περιστατικά έχουν καταγραφεί από κάμερες.

Δεδομένου ότι στα ανήλικα παιδιά δεν είναι δυνατή η άσκηση ποινικής δίωξης, οι «Ολιβερ Τουίστ» διαφόρων ηλικιών φαίνεται να αποτελούν ιδανικούς συνεργάτες για τους εγκληματίες που θέλουν να «σηκώσουν» καταστήματα. Μάλιστα, για να μάθουν τη δουλειά, οι αρχηγοί των συμμοριών ταξιδεύουν μαζί με τους εκκολαπτόμενους κλέφτες σε διάφορα μέρη της Βρετανίας και εκεί τους δείχνουν πώς να κλέβουν αυτό που θα τους ζητηθεί. Τα παιδιά που έχουν μυηθεί στις κλοπές προέρχονται κυρίως από την ανατολική Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, ενώ τα Βρετανόπουλα «εργάζονται» κυρίως σε επαρχιακές πόλεις της Αγγλίας.

Οι αστυνομικές αρχές δημοσιοποίησαν βίντεο και φωτογραφίες όπου φαίνονται μικρά παιδιά κλέβουν πράγματα που τους έχουν ζητηθεί από κάποιον ενήλικο. Υπάρχει ακόμα και βίντεο όπου ένα παιδί κάτω των δέκα ετών βγάζει από το κατάστημα μέσα σε καροτσάκι μία τεράστια τηλεόραση, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένα τόσο βαρύ αντικείμενο σίγουρα δεν τοποθετήθηκε στο καρότσι από το ίδιο το παιδί.

Εκτός όμως από τα βίντεο, η αστυνομία διαθέτει και πλούσιο υλικό φωτογραφιών, όπως αυτές που παρουσιάζουν μια ομάδα δεκαπέντε παιδιών από τη Ρουμανία τα οποία από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 είχαν χτυπήσει διάφορα καταστήματα της βρετανικής πόλης Πιτερσμπόροου.

Ενδεικτικό της αξίας των ανηλίκων για τις συμμορίες είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας ανήλικος κλέφτης μπορεί να έχει λεία που ανέρχεται μέχρι και στα 140.000 ευρώ τον χρόνο!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα