Γυμνή διαμαρτυρία από απλήρωτες αεροσυνοδούς

Τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των media στο πρόβλημά τους, αλλά και να κερδίσουν χρήματα βρήκαν οι αεροσυνοδοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Air Comet που χρεοκόπησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι εννιά κοπέλες κατέβηκαν σε «γυμνή διαμαρτυρία», καθώς φωτογραφήθηκαν όπως τις γέννησε η μαμά τους για ημερολόγιο. Θέλησαν έτσι να δημοσιοποιήσουν στο ευρύ κοινό ότι ακόμα δεν έχουν εισπράξει δεδουλευμένα από το 2008, αλλά και να βγάλουν τα προς το ζην από τις πωλήσεις του.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία τις είχε επί εννιά μήνες απλήρωτες, μέχρι που τον περασμένο Δεκέμβριο έβαλε τελικά λουκέτο, καθώς τα χρέη της ξεπερνούσαν τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Οι αεροσυνοδοί ελπίζουν ότι με αυτή τους την κίνηση θα κερδίσουν χρήματα «προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική τους κατάσταση», όπως δήλωσε ο Μισέλ Βελάσκο από το πρακτορείο αεροσυνοδών Azafatas Alta con Tacon, που συντόνισε το όλο project.

Τα εννιά κορίτσια πόζαραν γυμνά στον φακό του φωτογράφου Αουγκούστο Ρόμπερτ σε διαφορετικές τοποθεσίες, σχετικές πάντα με το επάγγελμά τους, όπως για παράδειγμα μέσα στην καμπίνα και πάνω στην τουρμπίνα, φορώντας γάντια, καπέλα και ψηλοτάκουνα. Περισσότερα από 1.000 ημερολόγια τέθηκαν ήδη προς πώληση στην Ισπανία έναντι 14,60 ευρώ. «Νομίζω ότι είναι ένας διαφορετικός και πολύ κομψός τρόπος να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας» δηλώνει η Μις Αύγουστος Αντριάνα Ρικάρντο, η οποία ποζάρει στον κινητήρα ενός αεροπλάνου φορώντας ψηλοτάκουνα και ένα μικροσκοπικό μπικίνι. Οπως εξηγεί, οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους τις στηρίζουν ψυχικά σε αυτή τους την προσπάθεια.

Η Air Comet πραγματοποιούσε υπερατλαντικές πτήσεις από τη Μαδρίτη σε δεκατρείς προορισμούς στην κεντρική και νότια Αμερική, καθώς επίσης και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της ύστερα από προσφυγή μιας τράπεζας εναντίον της εταιρείας για αδυναμία καταβολής των συμφωνηθέντων για το leasing των αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα