Γεννήθηκε με 4 χέρια και 4 πόδια

Ο μικρός Ντιπάκ Κουμάρ γεννήθηλε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας.

Οι γονείς του μικρούλη που πάσχει από το σύνδρομο «ischiopagus» κάνουν προσπάθειες ώστε το παιδί τους να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να θεραπευθεί η αναπηρία του.

Στο μεταξύ όμως, εκατοντάδες άνθρωποι τον επισκέπτονται και τον προσκυνούν σαν Θεό. Του φέρνουν χρήματα, λουλούδια, φρούτα, γλυκά και προσεύχονται στο όνομά του.

Πολλοί πιστοί άλλωστε θεωρούν ότι μοιάζει στον θεό Βίσνα, που συχνά απεικονίζεται με τέσσερα χέρια.

 

Χιλιάδες προσκυνητές στην Ινδία σπεύδουν να επισκεφτούν έναν επτάχρονο με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια. Οι «πιστοί» αναφέρουν πως μοιάζει με το Θεό Βίσνα, ο οποίος συχνά απεικονίζεται στη μυθολογία με τέσσερα χέρια.

Στα επτά του χρόνια ο Ντιπάκ Κουμάρ, που γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας, είναι ακόμα πολύ μικρός για να καταλάβει γιατί ινδουιστές προσκυνητές επισκέπτονται καθημερινά το σπίτι του.

Αυτή η σπάνια διαμαρτία, που οι γονείς του θέλουν να θεραπεύσουν με χειρουργική επέμβαση, έχει κάνει το μικρό αγόρι μια πραγματική θρησκευτική εικόνα στα μάτια των ινδουιστών.

«Οι άνθρωποι μου προσφέρουν χρήματα, φρούτα, γλυκά, καμιά φορά και λουλούδια», λέει ο επτάχρονος που ζει στο χωριό Μπελχάρι, κοντά στην Πάτνα πρωτεύουσα του κρατιδίου του Ανατολικού Μπιχάρ.

Στην πραγματικότητα δεν έχει τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, αλλά κατά τη διάπλαση δίδυμων εμβρύων στη μήτρα, «απορρόφησε» το αδερφάκι του και τα επιπλέον μέλη εξέχουν από το στέρνο του.

Όταν ο Ντιπάκ ήταν έμβρυο, η μητέρα του παρουσίασε μία σπάνια διαμαρτία στη διάπλαση του εμβρύου που ονομάζεται «Ischiopagi». Κανονικά θα έπρεπε να γεννηθούν δίδυμα ενωμένα στην πύελο, εντούτοις, γεννήθηκε μόνο ένα παιδί με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια.

Σύμφωνα με την μητέρα του Ιντού Ντέβι, όταν γεννήθηκε ο Ντιπάκ οι γιατροί της περιοχής, αλλά και οι προεστοί του χωριού δεν πίστευαν ότι θα ζήσει.

Τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται με παρόμοιες διαμαρτίες στην Ινδία είτε πεθαίνουν στη διάρκεια του τοκετού ή είναι θύματα ανθρωποκτονίας, επισημαίνουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών, όπως η Save the Children.

Ο πατέρας του, Βιρές Πασουάν, μέλος μιας κατώτερης κάστας εργάζεται ως οικοδόμος και δεν του αρέσει που ο μικρότερος γιος του θεωρείται θρησκευτικό αντικείμενο.

Η περίπτωση του επτάχρονου φέρνει στην επιφάνεια το πόσο παρεξηγημένοι είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες στην Ινδία, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρική φροντίδα των παιδιών που γεννιούνται με σοβαρές δυσμορφίες, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Πρόσφατα, με την παρέμβαση τοπικών πολιτικών, ο μικρός υπεβλήθη σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της Πάτνα.

Οι γονείς του αισιοδοξούν έχοντας ως παράδειγμα την ιστορία της μικρής Λάξμι Τάτμα που επίσης γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια και χειρουργήθηκε με επιτυχία το 2007 στο Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας.

Πριν την χειρουργική επέμβαση που κόστισε περίπου 50.000 δολάρια, τη Λάξμι, μόλις δύο χρόνων τότε, επισκέπτονταν επίσης δεκάδες προσκυνητές που πίστευαν ότι διαθέτει θεϊκές ιδιότητες.

Η Σάντρα Σίνχα, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών, εξέφρασε την έκπληξη και την ανησυχία της από το γεγονός ότι ο Ντιπάκ θεωρείται θρησκευτικό είδωλο και τόνισε πως πρέπει να γίνει σημαντική προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα