Παλαιστίνη: Αντιδράσεις για την απαγόρευση της σημαίας στη Eurovision 2016

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια κατά λάθος, όπως όλα δείχνουν, δημοσίευση της EBU σχετικά με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο οργανισμός ζητεί από τους φαν να σεβαστούν τον μη πολιτικό χαρακτήρα του διαγωνισμού και φέρει ως παραδείγματα σημαίες που δεν μπορούν να κυματίσουν στην διοργάνωση.

Στις σημαίες αυτές περιλαμβάνεται και η παλαιστινιακή, και μάλιστα δίπλα στη σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γεγονός που εξόργισε την PLO.

«Καλούμε τον Ζαν-Πολ Φιλιπό (σ.σ. επικεφαλής της EBU) να πάρει πίσω αμέσως την απόφασή του και να ζητήσει συγγνώμη από τα 11 εκατομμύρια των Παλαιστινίων γι’ αυτό το βαρύ, απαράδεκτο, ποταπό λάθος», δήλωσε ο γεν. γραμματέας της PLO.

Εκπρόσωπος της EBU δήλωσε στο euronews ότι η πολιτική που ακολουθείται για τις σημαίες δεν στρέφεται εναντίον κανενός οργανισμού ή περιοχής.

Και πρόσθεσε ότι «εάν η απεικόνιση των σημαιών στο συγκεκριμένο έγγραφο προσέβαλε κάποιους, φυσικά και ζητούμε συγγνώμη».

Στον διαγωνισμό της Eurovision δεν έχει συμμετάσχει ποτέ εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών εδαφών.

Μερικές από τις απαγορευμένες σημαίες (από πάνω αριστερά): Χώρα των Βάσκων, Κριμαία, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Κόσοβο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Κατεχόμενα, Παλαιστίνη, Σκωτία, Υπερδνειστερία.

euronews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα