Σπάνια εγκυμοσύνη! Συμβαίνει μία φορά στις 15.000.000!

22χρονη στον Καναδά συνέλαβε ομοζυγωτικά κοριτσάκια με φυσιολογικό τρόπο, κάτι πάρα πολύ σπάνιο, αφού συμβαίνει μία φορά στις 15.000.000

Ηθελαν να συμπληρώσουν την οικογενειακή ευτυχία τους με την απόκτηση ενός παιδιού αμέσως μετά τον γάμο τους. Η 22χρονη Μπέθανι και ο 23χρονος Τιμ Γουέμπ από την Αλμπέρτα του Καναδά βρίσκονται μόλις λίγους μήνες από την απόκτηση αυτού που επιθυμούσαν, αλλά επί τέσσερα!

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε τον Ιούνιο και ανακάλυψε την εγκυμοσύνη τον Σεπτέμβριο, έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι... ο πελαργός θα τους φέρει ομοζυγωτικά τετράδυμα, κύηση για την οποία οι πιθανότητες είναι μία στα 15.000.000.

Αν και στην οικογένεια κανενός από τους δύο δεν υπάρχει ιστορικό πολύδυμων κυήσεων, η φύση αποφάσισε να τους προσφέρει τέσσερα κοριτσάκια, τα οποία συνελήφθησαν με απολύτως φυσιολογικό τρόπο.

Γλαφυρή είναι η περιγραφή που κάνει η Μπέθανι για τον τρόπο με τον οποίο το ανακάλυψε. «Η γιατρός μού γύρισε την οθόνη του υπερήχου και άρχισε να μετράει μωρά. Μέτρησε ένα, δύο, τρία κι εκεί που σκεφτόμουν "Ok, ας σταματήσει στο τρία. Τρία μωρά είναι αρκετά", μέτρησε και το τέταρτο μωρό» θυμάται η μέλλουσα πολύτεκνη.

«Είμαι σίγουρα χαρούμενη που ήμουν ξαπλωμένη επειδή δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι υπήρχαν τέσσερα μωρά εκεί. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να είχε γίνει κάποιο λάθος... Ο άνδρας μου σχεδόν λιποθύμησε» αποκαλύπτει μιλώντας στην εκπομπή «Today».

H απόκτηση τετράδυμων χωρίς τη βοήθεια εξωσωματικής είναι μία στις 729.000, σύμφωνα με τον δρα Τζέιμς Μπόφιλ, καθηγητή Ιατρικής Μητέρας Εμβρύου στο πανεπιστήμιο του Μισισίπι. Ωστόσο, τα ομοζυγωτικά τετράδυμα, όπως αυτά των Γουέμπ, που θα ονομαστούν Αμπιγκεϊλ, ΜακΚάιλα, Γκρέις και Εμιλι, είναι ακόμα πιο σπάνια, αφού συμβαίνουν μία φορά στα 15.000.000.

Η Μπέθανι δεν έχει μέχρι στιγμής καμία επιπλοκή και οι γιατροί ελπίζουν ότι θα φτάσει στις 32 εβδομάδες κύησης, οπότε και τα τέσσερα μωρά θα έρθουν στον κόσμο με καισαρική τομή. Εν τω μεταξύ, η νεαρή μητέρα κάνει προπόνηση αντοχών, αφού συνήθως κλοτσούν δύο δύο ή και τρία μαζί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα