Επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη με 5 νεκρούς. Η στιγμή της έκρηξης

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της πόλης τον Istiklal.

Η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκαν ο δράστης κι άλλοι τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσαν ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα. Άλλοι 36 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Από τους τραυματίες οι 12 είναι ξένοι υπήκοοι, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο, τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στην Κωνσταντινούπολη, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης, την πλατεία Ταξίμ.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απέτυχαν ξανά! Μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση βυθίζει στο πένθος την Τουρκία. Αυτή τη φορά έγινε στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Πόλης, στην πλατεία Ταξίμ. Είναι η πέμπτη τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία από τις αρχές του 2016.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισε ξανά το θάνατο και τον πανικό στην Κωνσταντινούπολη πριν συμπληρωθεί καν μια εβδομάδα από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μετρό της Άγκυρας με τους 37 νεκρούς. Την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα ανέλαβαν Κούρδοι.

Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Από το χτύπημα του καμικάζι, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της Πόλης, έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα, ανάμεσά τους και ο δράστης ενώ τραυματίστηκαν 20.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα