Γαλλία: Δεκαπέντε χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί στους δρόμους

Χώρα σε πόλεμο θυμίζει η Γαλλία στο απόηχο των πρωτοφανών τρομοκρατικών επιθέσεων που κλόνισαν τη χώρα.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί για την προστασία των 700 εβραϊκών σχολείων στη χώρα.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, απευθυνόμενος στους γονείς μαθητών εβραϊκού σχολείου στο νότιο Παρίσι - κοντά στην περιοχή όπου την Πέμπτη ένοπλος ισλαμιστής σκότωσε μία δημοτική αστυνομικό-, για την προστασία παιδιών και γονιών θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ήδη, περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

Ακόμη, το Παρίσι θα κινητοποιήσει από αύριο, Τρίτη, το βράδυ 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια "ευαίσθητων σημείων της επικράτειας", ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ "ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας", δήλωσε ο Λε Ντριάν. "Αποφασίσαμε, μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (σ.σ.: ο στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέ ήταν δίπλα του στη διάρκεια των δηλώσεων αυτών) να κινητοποιήσουμε 10.000 άνδρες που θα προστατεύουν ευαίσθητα σημεία στο σύνολο της επικράτειας από αύριο (Τρίτη) το βράδυ", συνέχισε.

Χθες ήταν μια ιστορική ημέρα για τη Γαλλία με σχεδόν 4 εκατ. Γάλλοι που κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν εναντίον της τρομοκρατίας.

Σε εξέλιξη είναι ακόμη το ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί τουλάχιστον ένας συνεργός των τρομοκρατών που διαφεύγει. 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα