Προσπάθησαν να εξαφανίσουν 10 τόνους χασίς εν πλω

Με τη μέθοδο της... καύσης προσπάθησαν να εξαφανίσουν περισσότερους από 10 τόνους χασίς έμποροι ναρκωτικών ενώ έπλεαν με αλιευτικό σκάφος στη Μεσόγειο, ανατολικά όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τελωνειακές Αρχές της Ισπανίας. Το αλιευτικό εντοπίστηκε περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια των ισπανικών νοτιοανατολικών ακτών, με συνεργασία των Αρχών Ισπανίας και Πορτογαλίας.

«Τη στιγμή της προσέγγισης τα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού προκάλεσαν έκρηξη βάζοντας φωτιά σε ένα μπιτόνι βενζίνης προκειμένου να κάψουν το πλοίο και να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά που μετέφεραν» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι πράκτορες ωστόσο κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά. Η ποσότητα που μετέφεραν οι έμποροι μπορεί να φτάνει και τους 15 τόνους, όμως η φωτιά θα δυσχεράνει το έργο των τελωνειακών για τον υπολογισμό του όγκου του φορτίου.
Τα 10 μέλη του πληρώματος –5 υπήκοοι Πορτογαλίας, 2 υπήκοοι Σενεγάλης, 1 υπήκοος Ισπανίας, 1 υπήκοος Γουινέας και 1 υπήκοος Γκάνας– συνελήφθησαν. Οι δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν στην φωτιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης, το σκάφος επρόκειτο να ακολουθήσει τη «διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου» που χρησιμοποιούν «οργανώσεις που εδρεύουν στις χώρες της βόρειας Αφρικής» προκειμένου να μεταφέρει το χασίς προς κάποια από «τις χώρες που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα