Τα πρώτα tweets του Πιστόριους μετά τη δολοφονία της Ρίβα

Αρίστευσε στην τραγωδία, ξέσπασε σε κλάματα, έκανε εμετό, έδειξε να παγώνει μπροστά στις φωτογραφίες με τα αιματοβαμμένα πλακάκια του μπάνιου όπου ξεψύχησε η αγαπημένη του και τώρα «ανέστησε» το διαδικτυακό προφίλ του σε μία προσπάθεια να κερδίσει τη συμπάθεια των 355.000 followers του.

Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους επανήλθε δυναμικά στον κόσμο του Διαδικτύου, αναρτώντας για πρώτη φορά από τη δολοφονία της καλλονής Ρίβα Στίνκαμπ, μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το πρώτο του «τιτίβισμα» ήταν ένα κολάζ φωτογραφιών του ίδιου με παιδιά που είχαν ακρωτηριασμένα μέλη και συνοδευόταν από ένα κείμενο, το οποίο ανέφερε: «Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τη διαφορά στη ζωή κάποιου. Μερικές φορές τα απλά πράγματα που λες ή κάνεις μπορούν να κάνουν κάποιον να αισθανθεί καλύτερα ή να τον εμπνεύσουν».

Το αμέσως επόμενο tweet του άλλοτε αστέρα του αθλητισμού ήταν ένα απόσπασμα από τη Βίβλο που έγραφε: «Ο Κύριος βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν πληγωμένη καρδιά», ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το απέσυρε.

Το τρίτο τιτίβισμά του ήταν μία φωτογραφία από το βιβλίο του Αυστριακού ψυχιάτρου, Βίκτορ Φρανκλ, με τίτλο «Το νόημα της ζωής», το οποίο έγραψε ενώ βρισκόταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

«Η αγάπη είναι ο απόλυτος και ο πιο υψηλός στόχος που μπορεί να θέσει ένας άνθρωπος […] Η σωτηρία του ανθρώπου είναι μέσα από την αγάπη […] Ο άνθρωπος μέσα από την αγάπη μπορεί να φτάσει στην ολοκλήρωση χάρη στην εικόνα της αγαπημένης του που μπορεί να φέρει στο μυαλό του».

Την επόμενη ημέρα, ο Πιστόριους επανήλθε με ένα μήνυμα για τους 355.000 followers σου, ζητώντας από τον Θεό να «πλύνει στο ποτάμι της θεραπείας του αυτούς που ζουν μέσα στον πόνο. Αμήν».

Η τελευταία του παρουσία στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν λίγες ώρες μετά τον άδικο θάνατο της Ρίβα Στίνκαμπ, όπου μέσω επιστολής του έκανε λόγο για αφόρητο πόνο και θλίψη από την τραγική απώλεια της αγαπημένης του.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματά του από το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε σπαραγμό για όλους που πραγματικά αγαπούσαν και εξακολουθούν να αγαπούν την Ρίβα», είχε γράψει στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να δολοφονήσει το μοντέλο, αλλά της επιτέθηκε με το όπλο νομίζοντας πως υπήρχε διαρρήκτης στο σπίτι του. Οι κατήγοροι προσπαθούν να αποδείξουν πως επρόκειτο για ένα έγκλημα πάθους, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Πηγή: yahhoo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα