Κατασκευάζεται κοινός ναός για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους

Το Βερολίνο σχεδιάζει να γράψει... θρησκευτική ιστορία, δημιουργώντας έναν ναό στον οποίοι οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι θα μπορούν να προσεύχονται μαζί. Πρόκειται για τον «Οίκο του Ενός», όπως θα ονομαστεί και θα αποτελεί μια εκκλησία, μια συναγωγή και ένα τζαμί κάτω από κοινή οροφή.

Τα σχέδια ήδη εγκρίθηκαν σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και ο Οίκος θα κατασκευαστεί στην καρδιά του Βερολίνου, στην περιοχή Petriplatz. Οι τρεις ξεχωριστοί χώροι θα έχουν ίδια επιφάνεια, αλλά διαφορετική αρχιτεκτονική.

Ο Ραβίνος Tovia Ben Chorin δήλωσε ενθουσιασμένος, καθώς για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένας ναός και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, ακριβώς στο σημείο όπου σχεδιάστηκε ο διωγμός των Εβραίων από τους Ναζί. Ο ιμάμης Kadir Sanci δήλωσε ότι η κατασκευή του Οίκου του Ενός αποτελεί σημάδι ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι ειρηνικοί και όχι βίαιοι. Ο πάστορας Gregor Hohberg (Προτεστάντης) επισήμανε από την πλευρά του το γεγονός ότι ο Οίκος θα χτιστεί στο σημείο που κατασκευάστηκε η πρώτη εκκλησία στο Βερολίνο, τον 12ο αιώνα.






Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα