Νετανιάχου: πρόκληση η αποστολή του Estelle στη Γάζα

Πρόκληση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν  Νετανιάχου την αποστολή του φινλανδικού πλοίουEstelle  στη Γάζα, με στόχο να σπάσουν τον αποκλεισμό, από ακτιβιστές ,μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους  πέντε συνολικά  Έλληνες. 

«Ακόμη και οι άνθρωποι που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο ξέρουν ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Αν ανησυχούσαν πραγματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα κατευθύνονταν στη Συρία»  υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του για την  αναχαίτιση του «Εστέλ».

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός της χώρας επίσης αναφέρει ότι η  απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη επειδή «όλες οι προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένων και των διπλωματικών, με στόχο να μεταπειστεί το πλήρωμα αποδείχτηκαν μάταιες».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Άμπου Ζούχρι δήλωσε από τη Γάζα  ότι «η επίθεση εναντίον του πλοίου Εστέλ και η απαγωγή των ακτιβιστών που επέβαιναν σε αυτό είναι πράξη πειρατείας και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα