Heinrich Rudolf Hertz: Η Google τιμά την 155η επέτειο γέννησης

Heinrich Rudolf Hertz: 155 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που γεννήθηκε ο γερμανός φυσικός Heinrich Hertz και η Google αλλάζει σήμερα το σήμα της, παίρνει τη μορφή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με χρώματα - μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο, τιμώντας εκείνον που έθεσε βάσεις για την ανάπτυξη του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του ραντάρ.

Ο Γερμανός φυσικός Heinrich Hertz, γεννήθηκε πριν 155 χρόνια, στο Αμβούργο, στις 22 Φεβρουαρίου 1857.

Πάνω στο έργο του και στις παρατηρήσεις του αναπτύχθηκε το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και το ραντάρ.

Χονδρικά, τα πειράματα του Hertz εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.

Ο φυσικός αυτός εργάστηκε πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και προς τιμή του πήρε το όνομά του η μονάδα της συχνότητας, το Hertz:

Με το όνομα Hertz, ή Χερτς, φέρεται στη Φυσική μονάδα μέτρησης συχνότητας οποιουδήποτε σύντομου περιοδικού φαινομένου. Η μονάδα, που συμβολίζεται διεθνώς με τα λατινικά γράμματα Hz, αφορά περίοδο ενός δευτερολέπτου και είναι ίση με «ένα κύκλο ανά δευτερόλεπτο». Με πιο απλά λόγια, συχνότητα ενός χερτζ σημαίνει ότι το φαινόμενο που μελετάμε συμβαίνει μια φορά το δευτερόλεπτο, ή διαφορετικά ότι μια πλήρης ταλάντωση ολοκληρώνεται σε χρόνο ενός δευτερολέπτου.

Οι παρατηρήσεις του έγιναν η βάση της νέας «ασύρματης εποχής». Χονδρικά, τα πειράματα τουHertz εξηγούν την αντανάκλαση, τη διάθλαση, την πολικότητα, την αντικυμάτωση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών κυμάτων. Τα πειράματά του βοήθησαν στην κατανόηση του ηλεκτρομαγνητισμού και η συσκευή του εξελίχθηκε περαιτέρω από τους συνεχιστές του.

Ο Hertz βρήκε ακόμη ότι τα ραδιοκύματα μπορούσαν να μεταδοθούν από διαφορετικά είδη υλικών, ενώ ανακλώνταν από άλλα. Αυτή υπήρξε η κεντρική ιδέα που οδήγησε στη δημιουργία του ραντάρ αργότερα.


Πέθανε από σηψαιμία στην ηλικία των 37 ετών, στη Βόννη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα