Απίστευτη εξέλιξη στο ναυάγιο του Costa Concordia

Μια άλλη διάσταση στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που κόστισε τη ζωή σε 6 άτομα και άφησε πίσω του 16 αγνοούμενους, δίνει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας  Corriere della Serra. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο καπετάνιος του πλοίου πέρασε πάρα πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού Τζίλιο, θέλοντας να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο των σερβιτόρων, ο οποίος κατάγεται από το ιταλικό αυτό νησί.

Ο καπετάνιος είχε απευθυνθεί λίγο πριν από το δυστύχημα στον επικεφαλής των σερβιτόρων Αντονέλο Τιέβολι, καλώντας τον στη γέφυρα του πλοίου. Ο αρχισερβιτόρος θα έπαιρνε άδεια την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω έλλειψης αντικαταστάτη αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο. Ο καπετάνιος Σκετίνο ήθελε ως εκ τούτου να τον ευχαριστήσει και πέρασε το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο κοντά από τις βραχώδεις ακτές του νησιού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τιέβολι ανέβηκε στη γέφυρα, έσκυψε στην κουπαστή και βλέποντας το πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα στο νησί, φώναξε στον καπετάνιο: «Προσοχή, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ακτή». Όμως το πλοίο προσάραξε ακριβώς μετά από την προειδοποίηση. Ο προϊστάμενος των σερβιτόρων κατέθεσε στην ακτοφυλακή και αναμένεται να επαναλάβει την κατάθεσή του στους καραμπινιέρους, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα