Η Λαγκάρντ, η γιόγκα και τα "χρυσά" συνολάκια της!

Η διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εν μέσω οικονομικής τρικυμίας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Επίσης, καθόλου εύκολο δεν είναι να αφήσεις πίσω σου τον σύντροφό σου και τα παιδιά σου στη Γαλλία και να ζεις μόνιμα στην Ουάσινγκτον. Κι όμως, η Κριστίν Λαγκάρντ, λάτρης των στοιχημάτων, καταφέρνει να τα βγάζει πέρα με σύμμαχο… τη γιόγκα.

Είκοσι λεπτά αυτής της αρχαίας μορφής άσκησης και συγκέντρωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ στην αρχή της ημέρας της στο διαμέρισμά της στην Τζορτζτάουν, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός παλιού εργοστασίου, στις όχθες του ποταμού Πότομακ. «Δύο οδηγίες έδωσα μόνο στους μεσίτες: να έχει βεράντα και πισίνα και να είναι κοντά σε ποτάμι. Δεν μπορώ να ζω μακριά από το νερό» λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο «Paris Match».

Το ανοιχτόχρωμο ξύλινο πάτωμα, τα μεγάλα τζαμένια ανοίγματα, τα ελάχιστα έπιπλα, με πιο εντυπωσιακό έναν μεγάλο μπλε καναπέ, και το σχεδόν ασκητικό υπνοδωμάτιό της με μια κούκλα πάνω στο κρεβάτι στοιχειοθετούν έναν χώρο που της μοιάζει. Εχει κάποια παράπονα όμως για πράγματα που την ξεβολεύουν, όπως η έλλειψη βραστήρα που δεν βρίσκει εύκολα στην Αμερική. «Ο Ξαβιέ θα μου φέρει έναν την επόμενη φορά που θα έρθει» λέει χαμογελώντας.

Ο Ξαβιέ Τζιοκάντι είναι ο 56χρονος σύντροφός της, επιχειρηματίας από τη Μασσαλία, ο οποίος ταξιδεύει κάθε μήνα για να είναι κοντά της για μία εβδομάδα. Αυτή είναι η «συμφωνία» του ζευγαριού, που ξεκίνησε τη σχέση του το 2006, είκοσι χρόνια αφού είχαν πρωτογνωριστεί στο πανεπιστήμιο. Και οι δύο σε κάθε ευκαιρία παραδέχονται ότι ζουν έναν μεγάλο έρωτα, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι ο γάμος δεν είναι κάτι που εξετάζεται. Η μοναξιά είναι κάτι με το οποίο παλεύει συνεχώς η Λαγκάρντ, αφού το αυστηρό καθεστώς του ΔΝΤ δεν της επέτρεψε να έχει μαζί της ούτε τη [Η Λαγκάρντ είναι χορτοφάγος και δεν πίνει αλκοόλ.] Σόνια, την Ιρλανδέζα πολύγλωσση βοηθό της που είχε μαζί της από το 1999, όταν δούλευε στο μεγαλύτερο νομικό γραφείο, το Baker &McKenzie.

Η πεισματάρα και μεθοδική Γαλλίδα όμως δεν το βάζει κάτω και φροντίζει να γεμίζει τις μπαταρίες της με ενδοσκόπηση. Ετσι, ακόμα και μεταξύ σοβαρών συσκέψεων ξεκλέβει λίγο χρόνο για να αυτοσυγκεντρωθεί αλλά και να κάνει ασκήσεις στρέτσινγκ που τη βοηθούν να διώχνει από πάνω της την ένταση του στρες. Ισως αυτό τη βοηθάει να αντέχει τόσο πολύ τις μαραθώνιες διασκέψεις και τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις ακόμα και σε πολύ κρίσιμες στιγμές. Η παλιά αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης, εκτός από τη γιόγκα, βασίζεται και στα κουφετάκια σοκολάτας που έχει πάντα στην τσάντα της για να παίρνει λίγη ζάχαρη, που λειτουργεί τονωτικά. Ισως γι’ αυτό φροντίζουν πάντα να κάθονται κοντά της ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Τζορτζ Οσμπορν, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, οι οποίοι πάντα επωφελούνται από τα κουφετάκια της. «Πάντα η γωνία του τραπεζιού όπου κάθεται η Λαγκάρντ είναι η πιο χαρούμενη και η πιο χαλαρή» λέει ένας συνεργάτης της. Και επειδή της αρέσει, απαθανατίζει συχνά πυκνά με το iPhone της σημαντικές στιγμές αποφάσεων ή καλής διάθεσης, χωρίς τις περισσότερες φορές να την παίρνουν χαμπάρι. Ετσι, το κινητό της περιέχει σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα που θα έχουν μεγάλη αξία στο μέλλον.

Κρατάει σημειώσεις

Αυτή η χαρούμενη στάση της απέναντι στα πράγματα δεν αναιρεί σε τίποτα τη σοβαρότητα αλλά και τη μεθοδικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη δουλειά της. Είναι η μόνη που σε κάθε σύσκεψη ή σύνοδο κρατάει σημειώσεις. «Αγοράζω πολύ λεπτά σημειωματάρια κατά δεκάδες, κατά προτίμηση από τη Γαλλία, γιατί εδώ στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο ακριβά. Και γράφω τα πάντα. Αυτό με βοηθάει να συγκεντρώνομαι στα όσα λέγον [Με συνεργάτες της στα γραφεία του ΔΝΤ.] ται. Επίσης, έτσι αποφεύγονται παρανοήσεις» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Η Λαγκάρντ έχει επίσης το μεγάλο ατού να ξέρει τους περισσότερους ηγέτες πριν γίνουν ηγέτες. Για παράδειγμα, γνωρίζει τον Μπαράκ Ομπάμα πριν αυτός γίνει καν γερουσιαστής, από όταν δούλευε στο μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Σικάγου. Αυτές οι γνωριμίες τη βοηθούν σημαντικά στις διαπραγματεύσεις, όπως και η απίστευτη ικανότητά της να διατηρεί την ψυχραιμία της.

Η ισορροπία που εξασφαλίζει με μικρά πράγματα που κάνει για τον εαυτό της είναι τελικά αυτή που της δίνει τόση δύναμη. Φροντίζει να οργανώνει τόσο καλά τον χρόνο της, ώστε ακόμα και σε ταξίδια που κάνει για υποθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έχει κάποιες στιγμές με τον σύντροφό της. Ετσι έγινε και στη Διάσκεψη Κορυφής των Κρατών του Ειρηνικού στη Χαβάη. «Πήρα δύο σετ μπουκάλες, δύο μάσκες και κανόνισα να πάμε για κατάδυση με τον Ξαβιέ» αποκαλύπτει η ίδια. Εκεί που ξεβολεύεται είναι στις πολύωρες πτήσεις, στις οποίες δεν μπορεί, όπως λέει, να ακολουθήσει το πρόγραμμα της γιόγκα, επειδή «δεν θέλει να γίνει θέαμα μπροστά σε όλον τον κόσμο». Τελικά, το να συνδυάζει το «σιδηρά» με το «κυρία» είναι αγώνας δρόμου και κερδίζει όποια έχει την καλύτερη οργάνωση. Γι’ αυτό η Κριστίν Λαγκάρντ αναδεικνύεται νικήτρια!

Οσο το χρέος της Ελλάδας, η γκαρνταρόμπα της

Η γκαρνταρόμπα της θα μπορούσε να... γλιτώσει την Ελλάδα από το χρέος! Μέχρι και 20.000 ευρώ στοιχίζει μία μόνον εμφάνιση της σιδηράς κυρίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Μπορεί να παίρνει σκληρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας, ωστόσο αναμφισβήτητα το κάνει με στιλ, αφού τα κομψά συνολάκια που φοράει κοστίζουν το λιγότερο 5.000 ευρώ το καθένα.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η [Κριστίν Λαγκάρντ και Ανγκελα Μέρκελ χαριτολογούν για το χρώμα των ταγιέρ τους πίσω από τον... προβληματισμένο Σαρκοζί.] Κριστίν Λαγκάρντ κατατάσσεται στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. Οπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της έτσι και η ισχυρή κυρία της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα προσεκτική με την εξωτερική εμφάνισή της. Η Λαγκάρντ είναι χορτοφάγος, δεν πίνει αλκοόλ και έχει μεγάλη αδυναμία στα πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ. Ντυμένη πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας από την κορυφή έως τα νύχια, η κάθε εμφάνισή της κοστίζει το λιγότερο 20.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοσμήματα, οι καρφίτσες και τα ρολόγια της! Δεν είναι τυχαίο που το «Vanity Fair» την κατέταξε μέσα στις πιο καλοντυμένες γυναίκες του 2011.

Λατρεύει τα Chanel

Η Γαλλίδα πολιτικός δεν κρύβει την αδυναμία της στον οίκο Chanel. Από το αυστηρό ανδρόγυνο look μέχρι το πιο ανέμελο ροζ μεσάτο σακάκι, η Λαγκάρντ επιλέγει φανατικά δημιουργίες του γνωστού οίκου που κόβονται και ράβονται ειδικά για τον σωματότυπό της. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως μόνο ένα κλασικό ταγέρ του εν λόγω οίκου κοστίζει το λιγότερο 5.000 ευρώ.

Και επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, η κυρία Λαγκάρντ δίνει μεγάλη έμφαση και στα παπούτσια. Αγαπάει τις μπαλαρίνες της Chanel κόστους από 330 έως 450 ευρώ, ενώ δεν λέει όχι και στον Γάλλο μάγο των παπουτσιών Louboutin. Οσο για τις τσάντες που κρατάει, αυτές κοστίζουν... δύο περιουσίες! Υπερβολή; Καθόλου, αν σκεφτείτε ότι από τις αγαπημένες της είναι η συλλεκτική Birkin της Hermes, την οποία έχει σε ποικιλία χρωμάτων για να τη συνδυάζει ανάλογα με τα ρούχα της, και στοιχίζει γύρω στις 15.000 με 20.000 ευρώ. (Αν αναρωτιέστε γιατί τόσο ακριβή, να σας αναφέρουμε πως υπάρχει λίστα αναμονής για τις τσάντες Hermes, αφού το δέρμα κροκοδείλου από το οποίο είναι φτιαγμένες είναι σπάνιο και παίρνει χρόνο για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους)...

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει μεγάλη αδυναμία και στα μεταξωτά φουλάρια και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή. Ενα μόνο δε από αυτά κοστίζει 800 ευρώ!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα