Ισόβια στον ταμία που δολοφόνησε τον δήμαρχο Παγγαίου

Ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατά συγχώνευση για επιμέρους αδικήματα επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κομοτηνής στον Σάββα Σαλτουρίδη, τον ταμία που πυροβόλησε και σκότωσε τον δήμαρχο Παγγαίου Τριαντάφυλλο Κουκούδη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στον Ιωακείμ Μόνο, τον δεύτερο ταμία, επιβλήθηκε κάθειρξη δεκαεφτά ετών για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, ενώ το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό τού πρότερου έντιμου βίου. Τέλος, στον τρίτο κατηγορούμενο, τον Ρούλη Κοτσικάρη που είχε προμηθεύσει το όπλο στους δύο άνδρες, επιβλήθηκε ποινή δεκαεφτά ετών κατά συγχώνευση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Το δικαστήριο ουσιαστικά απέρριψε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι οι δύο ταμίες ήταν εν βρασμώ ψυχής και δέχτηκε ότι υπάρχει μία δολοφονία εν ψυχρώ, η οποία είχε αποφασιστεί και διαπραχθεί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η στυγερή δολοφονία είχε γίνει το βράδυ της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2009 στην παραλία της Σαρακήνας, όπου ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης είχε δώσει ραντεβού με τους δύο ταμίες. Κάποια στιγμή άρχισαν να τσακώνονται επειδή ο Κουκούδης τούς πίεζε να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν υπεξαιρέσει από το ταμείο του δήμου, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τον πυροβολήσει στο κεφάλι και τον θώρακα με ημιαυτόματο όπλο ούζι. Το πτώμα του άτυχου δημάρχου βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες ύστερα από αρκετές ημέρες μέσα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα