"Αντί να ταΐσουν κανένα παιδί ασχολούνται με τα κοπρόσκυλα"

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητούν δεκάδες αναγνώστες της zougla.gr, μέσω email, για ένα νέο γκρούπ που φτιάχτηκε στο Facebook (το οποίο ή έχει πλέον ή δεν είναι προσβάσιμο σε όλους) το οποίο προτρέπει τα μέλη του να εξοντώνουν και να βασανίζουν τα ζώα. Το γκρουπ φέρει τον τίτλο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ». Εκεί δημοσιεύονται φωτογραφίες κατακρεουργημένων ζώων. Ο Έλληνας διαχειριστής της συγκεκριμένης ομάδας αναφέρει τρόπους για την κατασκευή δηλητηρίων (φόλες) αλλά και μεθόδους βασανισμού των ζώων.

 

Καθημερινά στη zougla.gr δημοσιεύουν καταγγελίες που φέρνουν στην επιφάνεια το πόσο βάρβαρα φερόμαστε εμείς οι Έλληνες με το ένδοξο παρελθόν σε όσους είναι, επί της ουσίας, του «χεριού» μας. Οι φόλες πέφτουν «βροχή» και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται εκτός από μερικούς φιλόζωους, που όλοι τους αντιμετωπίζουν ως γραφικούς ευαίσθητους που «αντί να ταΐσουν κανένα παιδί ασχολούνται με τα κοπρόσκυλα».


Μυτιλήνη

Πριν από μερικές εβδομάδες, μια ομάδα παιδιών στη Σκάλα Ερεσσού Μυτιλήνης, άφησε παράλυτο, από τις πολλές κλοτσιές, ένα τόσο δα μωρό αλεπουδάκι! Τελικά το ζωάκι που τώρα βρίσκεται σε άσυλο το έσωσαν κάποιοι ευαίσθητοι τουρίστες που μάλλον δεν θα θελήσουν να ξαναέρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Κρήτη

Στη λεβεντογέννα Κρήτη κρεμούν ζωντανά τα σκυλιά πάνω στους φράχτες ή κάτω από τα δέντρα, για να εκφοβίσουν τους φιλόζωους που τους ενοχλούν με τη δράση και τις καταγγελίες τους.

Ρόδος

Στην όμορφη Ρόδο δεκάδες είναι τα περιστατικά κακοποίησης. Ελάχιστες φορές οι δράστες εντοπίζονται. Φωτεινή εξαίρεση, ένας ηλικιωμένος βοσκός, που γέμισε δόκανα την περιοχή που βόσκουν τα ζώα του, για να εξοντώσει τους σκύλους. Ένα από τα σκυλιά, το κρέμασε κάτω από ένα ελαιόδεντρο για παραδειγματισμό! Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του πλημμελήματος. Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ.

Σαλαμίνα

Στην κοντινή μας Σαλαμίνα, κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη έπλεξαν με σύρμα το κεφάλι, τα πόδια και τα γεννητικά όργανα ενός σκυλάκου. Το ζώο σφάδαζε από τους πόνους και κανείς δεν συγκινούνταν. Ο κτηνίατρος του ακρωτηρίασε τους όρχεις, φρόντισε τις πληγές και έτσι σιγά – σιγά το ζώο συνήλθε. Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ.

Λευκάδα

Στην πανέμορφη Λευκάδα, κάποιο «τέρας» δηλητηρίασε όλα τα περιστέρια σε μια κεντρική πλατεία. Οι φιλόζωοι του νησιού έτρεχαν να βρουν ενέσεις ατροπίνης, για να σώσουν κάποια από αυτά, ενώ, παράλληλα, φρόντισαν να απομακρύνουν τη δηλητηριασμένη τροφή, για να μην την πιάσει κάποιο από τα παιδάκια που έπαιζαν εκεί.

Πέλλα
Οι κάτοικοι του χωριού Παναγίτσα στον Δήμο Βεγορίτιδας της Πέλλας, πριν από μερικές εβδομάδες, χτυπούσαν ανελέητα μια λύκαινα! Την κρέμασαν πάνω στον φράχτη σε ένα χωράφι και χτυπούσαν το ζώο με χοντρά ξύλα μέχρι να το εξοντώσουν.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Δεκάδες είναι άλλωστε και τα περιστατικά κακοποίησης αρκούδων.

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά!

Τα αδέσποτα ζώα είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και δεν είναι, ούτε πρέπει να αποτελούν, πρόβλημα. Αυτό που απαιτείται και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους αλλά και σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. είναι να τα προστατεύουμε, να τα φροντίζουμε και να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία, που προβλέπει σοβαρές ποινές για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης, κακοποίησης, βασανισμού.

Τα ζώα συντροφιάς είναι μέρος της αστικής πανίδας και έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Υποχρέωση των τοπικών αρχών και των κατοίκων είναι να μάθουν να συμβιώνουν μαζί τους.

Αυτό που εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η άγνοια και η αδιαφορία των συμπολιτών μας, που οδηγεί σε συμπεριφορές επικίνδυνες, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους (φόλες, βασανισμοί κ.ο.κ.). Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται, γιατί εμείς τα πετάμε στους δρόμους, μόλις τα βαρεθούμε, ξεχνώντας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια.

Η λίστα των νεκρών – βασανισμένων ζώων είναι ατελείωτη και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ελάχιστοι δήμοι φροντίζουν να κάνουν στειρώσεις, και ακόμη πιο λίγοι λειτουργούν οργανωμένα κυνοκομεία! Δεκάδες τουρίστες καθημερινά διαμαρτύρονται για αυτά που βλέπουν τα μάτια τους στην όμορφη, κατά τα άλλα, Ελλάδας μας. Θυμηθείτε ότι όποιος μπορεί να φέρεται τόσο βάναυσα στα ζώα, μπορεί όλο αυτό τον θυμό και το μίσος να το εκδηλώσει με την ίδια άνεση και στους ανθρώπους, τα παιδιά και τις γυναίκες με μεγαλύτερη ευκολία. Ως πότε θα βγάζουμε τα κόμπλεξ μας πάνω στα απροστάτευτα ζώα;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα