Έκλεψαν τις καμπάνες από την εκκλησία!

Τον θεό τους δεν είχαν άγνωστοι δράστες, οι οποίοι δεν δίστασαν να κλέψουν τις καμπάνες από ξωκλήσι της Καρδίτσας! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι άγνωστοι αφαίρεσαν τις δύο καμπάνες που υπήρχαν στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, στο χωριό Αμάραντος του δήμου Ιτάμου.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από ιερέα ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας, το οποίο διενεργεί τη σχετική προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οπως είπε στην «Espresso» ο δήμαρχος Ιτάμου Βασίλης Τσαντήλας, ο δήμος έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων: «Υπάρχουν αρκετές συμμορίες Αθίγγανων αλλά και αρχαιοκάπηλων και ιερόσυλων που δρουν ανενόχλητες, κλέβοντας από εικόνες και ιερά κειμήλια μέχρι καμπάνες από τους ναούς. Οι συγκεκριμένες καμπάνες ήταν μικρού μεγέθους και οι κλέφτες μπορούσαν να τις μεταφέρουν».

Ο κ. Τσαντήλας τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι δράστες δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, καθώς έχουν «αδειάσει» από μοναστήρια μέχρι ναούς και ξωκλήσια, ενώ πλέον αφαιρούν και οτιδήποτε μεταλλικό αντικείμενο μπορεί να πουληθεί. «Σε ένα χωριό όπως ο Αμάραντος, που έχει λιγοστούς κατοίκους και μηδενική αστυνομική δύναμη, ο επιτήδειος εύκολα μπορεί να δράσει» πρόσθεσε.

Τα απανωτά περιστατικά κλοπών που έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπείρει τον πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι δηλώνουν αναστατωμένοι και απροστάτευτοι. Οι ίδιοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στις περιοχές τους, κυρίως στα ορεινά τμήματα, όπου οι επίδοξοι κλέφτες δρουν ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα