Οικογενειακή τραγωδία για την "φωνή της Ελλάδας"

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία στα Βριλήσσια. Ενενηντάχρονος σκότωσε την κατάκοιτη 86χρονη σύζυγό του και αυτοκτόνησε. Εκείνος ήταν λογιστής, ενώ εκείνη μία από τις πρώτες παρουσιάστριες της «Φωνής της Ελλάδος» στην ΕΡΤ. Ηταν η βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ για πάρα πολλά χρόνια, ενώ ήταν και εκείνη που ενημέρωνε το κοινό που απευθυνόταν στον ΟΤΕ για να μάθει την ώρα. «Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι...» έλεγε με την απίστευτη γλυκιά φωνή της η Καλλιόπη Παΐσιου.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ο σύζυγος αποφάσισε ότι η μόνη λύτρωση είναι ο θάνατος! Επνιξε, λοιπόν, με ένα μαξιλάρι την κατάκοιτη γυναίκα την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια έδωσε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο. Λίγο πριν πάρει την αγαπημένη του γυναίκα αγκαλιά για να φύγουν για το τελευταίο τους ταξίδι, άφησε στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι ένα σημείωμα. «Η απελπισία και η απόγνωση με οδήγησαν στη λύση αυτού του δράματος. Είμαι ο θύτης και το θύμα. Ειδοποιήστε την κόρη μου και την αδελφή μου. Επείγον! Στις 12.30 σχολάει η εγγονή μου. Ενημερώστε την μάνα της, τη Λήδα, να πάει να την πάρει. Ο,τι έχω τα αφήνω στην κόρη μου. Τα χρήματα είναι για την εγγονή μου» έγραφε στο τελευταίο του σημείωμα ο 90χρονος.

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στις 9.00 χθες το πρωί, όταν η κόρη του ζευγαριού, που έμενε μαζί τους μετά το διαζύγιό της, γύρισε από το σχολείο όπου είχε πάει το παιδί της. Επιστρέφοντας στο διαμέρισμά τους στην οδό Κύπρου 26-Α στα Βριλήσσια, η 35χρονη γυναίκα βρήκε την πόρτα ανοιχτή και ανήσυχη αναζήτησε τους θετούς γονείς της στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα που της έκοψε την ανάσα. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι αγαπημένοι της γονείς έφυγαν από κοντά της. Ανήμπορη να πιστέψει αυτό που έβλεεπε, έφυγε πανικόβλητη από το σπίτι και βγήκε στον δρόμο, όπου την είδαν οι γείτονες, που αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Εκείνη την ώρα κανείς δεν ήξερε ότι ο 90χρονος Δημήτρης Παΐσιος στις 8.20 είχε τηλεφωνήσει στην Αμεση Δράση και είχε πει στους αστυνομικούς τι θα ακολουθούσε. Στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα και προχώρησε στην ολοκλήρωση του δράματος που ζούσε. Η σύζυγός του Καλλιόπη Παΐσιου είχε βγει πριν από τρεις - τέσσερις ημέρες από το νοσοκομείο και ήταν κατάκοιτη. Είχε υποστεί εγκεφαλικό, ενώ παρουσίαζε και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Το ίδιο συνέβαινε και με τον 90χρονο συνταξιούχο λογιστή, για τον οποίο η μόνη χαρά ήταν, όπως έλεγαν όσοι τον γνώριζαν, η εγγονή του.

Σε εκείνη, εξάλλου, όπως έλεγε στο σημείωμά του, άφηνε τα 600 ευρώ που βρέθηκαν πάνω στο κομοδίνο, ενώ στο τηλεφώνημά του στην Αμεση Δράση ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε να την πάρουν και εκείνοι μαζί με τη μητέρα της από το σχολείο, ώστε να μη μείνει μόνη και πάθει κάποιο κακό.

«Η ΠΙΠΙΤΣΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ...»

«Η Πιπίτσα ήταν ολόκληρη η ιστορία του ραδιοφώνου. Ηταν ένας υπέροχος, πολύ ζεστός άνθρωπος. Ολοι πρέπει να τη θυμόμαστε» δήλωσε η παλαίμαχος παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης Κέλλυ Σακάκου. Ο θάνατος της Καλλιόπης Παΐσιου, της «Πιπίτσας» όπως την αποκαλούσαν, συγκλόνισε όλους όσοι τη γνώριζαν. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι η γυναίκα εκείνη, που η χροιά και ο ήχος της φωνής της σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή από τη δεκαετία του ‘50, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε αυτό το τέλος. Εργάστηκε ως εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο για πολλά χρόνια.

Η ίδια η Καλλιόπη Παΐσιου είχε περιγράψει πως είχε γίνει η επιλογή της για να εκφωνεί την ώρα. «Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…» Η ίδια θυμόταν και περιέγραφε εκείνες τις στιγμές. «Στη δεκαετία του ‘50 μας φώναξαν από τον ΟΤΕ περίπου δέκα εκφωνήτριες. Πήγαμε στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουμε το δοκιμαστικό. Μετά από λίγο με φώναξαν και μου είπαν: "κ. Παΐσιου εσάς επιλέξαμε". "Εμένα;" τους ρώτησα. Ετσι έγινε».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα