Απρόσμενη εξέλιξη στη δίκη της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Απρόσμενη εξέλιξη με απρόβλεπτες διαστάσεις σηματοδοτεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου η κατάθεση της άγνωστης μέχρι χθες γυναίκας, που με βάση τη δική της ανώνυμη μαρτυρία καθορίστηκε κατά την αυτοψία η θέση του θύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το πρωινό της 21ης Δεκεμβρίου 2008 που έγινε η αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, η μυστηριώδης γυναίκα- που τότε θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της- επικοινώνησε στο κινητό τηλέφωνο αστυνομικού και καθόρισε, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση, το πιθανό σημείο όπου βρισκόταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος την ώρα του πυροβολισμού.

«Ποτέ δεν είπα ότι το παιδί έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο που μου δείχνετε στο σχεδιάγραμμα. Εγώ υπέδειξα άλλο σημείο. Εκεί που είδα ένα παιδί να σκύβει σαν να ήθελε κάτι να σηκώσει. Πείτε το αφέλεια... Κουταμάρα... Δυστυχώς το έκανα», κατέθεσε χθες η κ. Άντα Τσορμπατσούδη.

Η μάρτυρας διευκρίνισε ότι τηλεφώνησε στον αστυνομικό κ. Δ. Μηνούδη, τον οποίο έτυχε να γνωρίζει γιατί τρία χρόνια πριν την είχε «γράψει» για υγειονομική παράβαση σε κυλικείο που εκείνη διατηρεί στα Εξάρχεια για μια μηλόπιτα! Από τότε είχε κρατήσει το κινητό του τηλέφωνο και την ημέρα που τον είδε κάτω από το σπίτι της, στη διάρκεια της αυτοψίας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για να βοηθήσει, όπως είπε, τη δικαιοσύνη ζητώντας του να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Το σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την εξέτασή της ήταν ότι ουδέποτε η συγκεκριμένη μάρτυρας υπέδειξε το επίμαχο σημείο στην Αστυνομία, γεγονός που κατά την εκτίμηση της υπεράσπισης είναι ικανό να... τινάξει στον αέρα την έκθεση της αυτοψίας και τα συμπεράσματα των ειδικών περί εποστρακισμού της σφαίρας που σκότωσε τον 15χρονο Αλέξη. Επιπλέον, κατά την άποψη της υπεράσπισης, η νέα εκδοχή που έδωσε η μάρτυρας πλήττει ευθέως την «καρδιά» του κατηγορητηρίου ενισχύοντας τον ισχυρισμό του Κορκονέα, ότι δηλαδή πυροβόλησε από διαφορετικό σημείο από εκείνο που φαίνεται στην αυτοψία.

Για την πλήρη διερεύνηση του σημαντικού αυτού στοιχείου, τόσο η πολιτική αγωγή όσο και η υπεράσπιση ζήτησαν να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση η συγκεκριμένη μάρτυρας με τον αστυνομικό που επικοινώνησε και έδωσε τις επίμαχες πληροφορίες.

Νωρίτερα οι αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής της δολοφονίας βρέθηκαν στο στόχαστρο του δικηγόρου του κατηγορουμένου, κ. Αλέξη Κούγια, ο οποίος τους χαρακτήρισε «στρατευμένους μάρτυρες».

Ύστερα από αίτημα του κ. Κούγια το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά στην Εισαγγελία της Άμφισσας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η μάρτυρας κ. Ξ. Σκούρα που κατέθεσε χθες διέπραξε ή όχι το αδίκημα της ψευδορκίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα