Ο συνέταιρος πίσω από τη δολοφονία του επιχειρηματία στην Κρήτη

Ξεδιπλώνεται σιγά σιγά το κουβάρι της πολύπλοκης υπόθεσης της δολοφονίας τους 40χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, που βρέθηκε νεκρός τις προηγούμενες ημέρες σε ρυάκι στην περιοχή της Ροδιάς.

Πίσω από την άγρια δολοφονία του άτυχου 40χρονου βρίσκονταν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται τελικά για τον 33χρονο συνέταιρο του επιχειρηματία, με τον οποίο είχαν ανοίξει κατάστημα πρόσφατα στο Ηράκλειο, έναν 24χρονο, ο οποίος φέρεται να κατάφερε και τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 40χρονο, καθώς και τη νεαρή σύντροφο του 33χρονου, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην όλη υπόθεση.

Μέχρι τώρα οι διωκτικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη μόνο της νεαρής συντρόφου του συνεταίρου, η οποία και φαίνεται να «μίλησε» για το τι συνέβη στο μοιραίο ραντεβού, ενώ σε βάρος του 33χρονου συνεταίρου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για άλλες υποθέσεις.

Ο 24χρονος, ο οποίος φέρεται να πληρώθηκε από τον συνέταιρο του άτυχου επιχειρηματία για να τον εκφοβίσει για διαφορές που είχαν οι δύο φίλοι και συνέταιροι, διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται από τις αρχές.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και η σύντροφος του 24χρονου, η οποία όμως, όπως φαίνεται δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά για άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή.Οι αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή.

Ωστόσο τα λάθη, στα οποία υπέπεσαν, βοήθησαν τους αστυνομικούς να συνθέσουν όλα τα στοιχεία μεταξύ τους και να “δέσουν” την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Εξάλλου από την αρχή, οι δράστες είχαν χαρακτηριστεί “ερασιτέχνες” μιας και άφησαν πίσω τους αρκετά αξιοποιήσιμα ευρήματα για τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χτυπήματα που είχε δεχτεί ο άτυχος επιχειρηματίας στο πρόσωπο ήταν αυτά, που του επέφεραν το θάνατο.

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ – που έχει καταγωγή από την Κρήτη αλλά δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα – κατέβηκε στο Ηράκλειο προκειμένου ν’ ανοίξει μία επιχείρηση με έναν φίλο του στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, μαζί με τον συνεργάτη του, άνοιξαν στην οδό Μητσοτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου ένα γραφείο που λεγόταν inception.net ενώ ο ίδιος πηγαινοερχόταν στην Αθήνα προκειμένου να βλέπει την σύντροφό του και το μικρό παιδί του.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ο 40χρονος επιχειρηματίας κάνει τρία τηλεφωνήματα: στην σύντροφό του, την σπιτονοικοκυρά του και τον συνεργάτη του κι έπειτα τα ίχνη του… χάνονται.

cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα