Τραγωδία στην Πλ. Βικτωρίας: Μία νεκρή από έκρηξη στα Everest. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σε τραγωδία  εκτυλίχθηκε η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, στις 09.20, στο κατάστημα everest  στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας,  στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για μια νεκρή και πέντε τραυματίες. Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γεννηματάς και ένας από τους τραυματίες στο 401.

Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Πιο σοβαρά τραύματα έχει ένας 40χρονος εργαζόμενος στο κατάστημα με ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και θα παραμείνει για νοσηλεία.

Ανδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν νεκρή την 42χρονη λίγο πριν από τις 11:00 στο εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στο υπόγειο του κτιρίου, στο λογιστήριο της επιχείρησης.

Τραγικό ήταν το παιχνίδι της μοίρας για τη 42χρονη λογίστρια που έχασε τη ζωή της στο υπόγειο του ταχυφαγείου στη πλατεία Βικτωρίας.

Η Βάσω Παραστατίδου δεν πήγαινε συχνά στο κατάστημα. Κρατούσε τα βιβλία της επιχείρησης και είχε πάει σήμερα προκειμένου να τα κλείσει. Όπως λένε οι συνάδελφοί της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, πήγε νωρίς προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της και να προετοιμάσει ένα πάρτι έκπληξη για τη 12χρονη κόρη της που έχει σήμερα τα γενέθλια της.

Μια στιγμή, ωστόσο, ήταν αρκετή. Δεν μπόρεσε να βγει από το φλεγόμενο κατάστημα. Έσβησε μέσα στο μικρό της γραφείο το οποίο ισοπεδώθηκε από την ισχυρή έκρηξη.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων για την κατάσταση του βαριά τραυματισμένου ψυκτικού. «Τον είδαμε να βγαίνει από το υπόγειο με σχεδόν καμένο το πρόσωπο του, το οποίο είχε ανοίξει και ήταν γεμάτο ουλές», αναφέρουν.

Ο ψυκτικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε διαδοχικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα και αν έχει εισπνεύσει επικίνδυνα αέρια.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αυτό, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, προκύπτει από τον ψυκτικό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο υπόγειο του καταστήματος, ο οποίος αντιλήφθηκε την διαρροή ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο ταχυφαγείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη φιαλών υγραερίου, ενώ απομακρύνονται οι εκτιμήσεις πως η έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες για το φυσικό αέριο.

Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί καταστροφές σε παρακείμενα καταστήματα και στη στάση του μετρό που βρίσκεται απέναντι.

Μάρτυρας που περνούσε έξω από από το κατάστημα τη στιγμή της έκρηξης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε:

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν ανθρώπους έξω από το μαγαζί και ταυτόχρονα έγινε η έκρηξη όπως βλέπουμε στις ταινίες

Το πρώτο αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά στο φανάρι ακινητοποιήθηκε από το ωστικό κύμα και οι υπόλοιποι μετά οπισθοχωρήσαμε».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Τι λέει η Πυροσβεστική για την αιτία της τραγωδίας

«Έχει αναφερθεί ότι γίνονταν εργασίες στο υπόγειο του καταστήματος» δήλωσε στο enikos.gr ο Κωνσταντίνος Γιόβας υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, περιφερειακός διοικητής Αττικής σχετικά με την έκρηξη στην Πλατεία Βικτωρίας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι γίνεται έρευνα «για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς γινόταν και από ποιον».

«Από την έκρηξη έχει ισοπεδωθεί το υπόγειο και όλοι οι χώροι που υπήρχαν κάτω» επεσήμανε ο κ. Γιόβας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα