Μετά τις βροχές έρχονται χιόνια. Έναν νεκρό άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Ένα νεκρό, πολλές καταστροφές και σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές περιοχές προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, με τις έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη νοτιοδυτική Ελλάδα και την Αττική.

Με τον πιο τραγικό τρόπο έληξε το θρίλερ της εξαφάνισης ενός 33χρονου από τη Ζάκυνθο.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε από την ΕΜΑΚ, τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό του, σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πόρτες του αυτοκινήτου βρέθηκαν ανοιχτές, κάτι που σημαίνει ότι ο 33χρονος στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το όχημα, παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

Τα σχολεία σήμερα στη Ζάκυνθο θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, οι κάτοικοι του νησιού παρακαλούνται να να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας παραδόθηκε και η Αττική όπου αρκετοί άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν μέσα στα σπίτια τους.

Σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας διακόπηκε η κυκλοφορία, έκλεισαν για αρκετές ώρες κάποιοι σταθμοί του Μετρό και βυθίστηκαν στο σκοτάδι πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων τα Εξάρχεια, οι Αμπελόκηποι αλλά και η Ραφήνα.

Απο θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στην περιοχή του Λυκαβηττού, όταν ένα ζευγάρι κινδύνεψε να πνιγεί μέσα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ρεκόρ κλήσεων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κυρίως για αντλήσεις υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στην Κυψέλη η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.

Ανάλογη περίπτωση και στο Μενίδι, όπου τρία άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγίας Τριάδας.

Το μεγαλύτερα προβλήματα από την βροχόπτωση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάστηκαν στις περιοχές Κυψέλη, Πολύγωνο και Κάτω Πατήσια, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Έρχονται χιόνια

Και όλα αυτά ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ακόμα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Δευτέρας και κυρίως την Τρίτη, με βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Για σήμερα προβλέπονται βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Για την Τρίτη, αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση. Προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα