Ευθύνες γιατρών για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη
Ενδείξεις για ευθύνες γιατρών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προκύπτουν από το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ, που διενεργήθηκε για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη.
Οι γιατροί που εμπλέκονται στην υπόθεση του Νίκου Κακαουνάκη παραπέμπονται από τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Σταύρο Πεντέα, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Σήμερα το πρωί, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου.
Ο Νίκος Κακουνάκης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου 2009, στο νοσοκομείο Ιασώ, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με πολυοργανική ανεπάρκεια.
Ο γνωστός δημοσιογράφος υπέστη δυο κολονοσκοπήσεις στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πριν γίνει το πρώτο χειρουργείο, στις 17 Νοέμβριου, που ήταν η αρχή του κακού, όπως υποστηρίζουν συγγενείς του εκλιπόντος.
Η πρώτη κολονοσκόπηση έγινε στις 24 Οκτώβριου όπου οι γιατροί διέγνωσαν «Πολύποδα παχέους έντερου ( 2-2,5 εκατοστά), σύσταση για ενδοσκοπική πολυπεκτομή».
Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοέμβριου και διαπιστώθηκε ότι ο πολύποδας έχει ευρεία βάση, εμφανίζει επιμήκη διάμετρο περίπου 3 εκατοστά: « Πολύπους υψηλού κινδύνου για ενδοσκοπική πολυποδεκτομή. Συζήτηση με τον ασθενή και τους θερά ποντες γιατρούς».
Ουσιαστικά, όμως, η περιπέτεια της υγείας του Νίκου Κακαουνάκη ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου 2009, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του, όταν ο 72χρονος δημοσιογράφος, εισήχθη στον «Ευαγγελισμό», όπου υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης πολύποδα.
Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, με συνέπεια να χρειαστούν πολλές επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν οι λοιμώξεις και άλλες επιπλοκές που εμφανιστήκαν μετά την αρχική επέμβαση, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια του, η οποία πιστεύει ότι ο άνθρωπός τους, δεν είχε την ενδεδειγμένη φροντίδα στο δημόσιο νοσοκομείο.
Γι' αυτό άλλωστε αποφάσισε τη μεταφορά του στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Ιασώ Τζένεραλ», στο οποίο υπεβλήθη γι' άλλη μία φορά σε χειρουργική επέμβαση, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια βελτίωση στην βεβαρυμμένη κατάστασή του, που σύμφωνα με τους γιατρούς του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ήταν μη αναστρέψιμη.
Οι καταγγελίες, για ιατρικό λάθος, της οικογένειας του Νίκου Κακουνάκη, αμέσως μετά τον θάνατό του προκάλεσαν τη διενέργεια ΕΔΕ από το Υπουργείο Υγείας, και σήμερα το πόρισμα, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες γιατρών», πήρε τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη.
Παρά την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχοπτώσεις, εκατοντάδες φίλοι και συνεργάτες παραβρέθηκαν χθες το πρωί στο 40ήμερο μνημόσυνο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη, που πραγματοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Καστέλι Χανίων. Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας πλημμύρισε από απλούς πολίτες που λάτρεψαν τον δημοφιλή δημοσιογράφο και συγκεντρώθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση από κάθε επαρχία της Κρήτης, αλλά και από την Αθήνα προκειμένου να συλλυπηθούν τα παιδιά του και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.
Αναμεσά τους, αρκετοί βουλευτές του νησιού (μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευτ. Δαμιανάκης και ο Μανώλης Σκουλάκης), δεκάδες δημοσιογράφοι και άνθρωποι του Τύπου, στελέχη επιχειρήσεων και οικονομικοί παράγοντες της χώρας, δήμαρχοι και νομάρχες του νησιού, αλλά και σύσσωμη η στενή ομάδα των συνεργατών του, που εργάστηκαν κοντά του τα τελευταία χρόνια και στάθηκαν στο πλευρό του τις δύσκολες ώρες της νοσηλείας του.
Η ώρα της αλήθειας για το θάνατο του Κακαουνάκη
Zougla.grΣχόλια ( 0 )
Γράψε το σχόλιό σου

Ανησυχία και φήμες για μεγάλο σεισμό
Ανησυχία στους κατοίκους, επιφυλακή για ισχυρό σεισμό και πόλεμο στους σεισμολόγους προκάλεσε το χθεσινό διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στη βόρεια Εύβοια.Σύμφωνα με το- Η Γωγώ Μαστροκώστα "πάλεψε" με τον καρκίνο του στήθους
- Τζούλια Αλεξανδράτου: Οι αποκαλύψεις για το Απαγορευμένο dvd δεν σταματούν
- Η Τζούλια Αλεξανδράτου μετά το video, παντρεύεται!
- Το ξενοδοχείο που γυρίστηκε το video πορνό με την Τζούλια Αλεξανδράτου
- Ο παραγωγός του ροζ dvd με τη Τζούλια Αλεξανδράτου αποκαλύπτει
- Σοκ! Μαθητές έβαλαν φωτιά σε σπίτι μεταναστών στην Σπάρτη
- Ας βοηθήσουμε τους άστεγους της Αθήνας
- Ομογενής από την Αυστραλία δίνει τα λεφτά της για την Ελλάδα
- Το ελληνικό Focus απαντά προκλητικά
- Το δάκτυλο της Αφροδίτης προκαλεί Ελληνογερμανικό πόλεμο








