Καζάνι που βράζει η Χίος: Δομή φιλοξενίας στον ΧΑΔΑ προτείνει η κυβέρνηση

Την πρόταση για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας στην περιοχή του λεγόμενου ΧΑΔΑ, ώστε να αντικατασταθεί η δομή της Σούδας, επανέλαβε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Χίο.

Όπως ανέφερε, «εάν πάρουμε το "πράσινο" φώς από τη δημοτική αρχή για τον ΧΑΔΑ, μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα τη δημιουργία της μίας και μοναδικής δομής, με σκοπό να αδειάσει η Σούδα, να φύγει η ένταση από την πόλη και παράλληλα να υπάρξει μια κλειστή δομή όπου θα κρατούνται εκεί τα παραβατικά στοιχεία. Έχουν παρθεί οι άδειες, έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, υπάρχουν τα χρήματα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούν να μεταφερθούν οι άνθρωποι εκεί και να κλείσει η Σούδα».

Παράλληλα διεμήνυσε πως η «πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμένο και ευγενή λαό της Χίου, να τρομοκρατούν και να προχωρούν σε ξυλοδαρμούς ανθρώπων στο όνομα της άποψής τους και του μίσους που μπορεί να έχουν για οτιδήποτε διαφορετικό».

Ο κ. Μπαλάφας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας στη Σούδα, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ είχε στη συνέχεια συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Χίος: Σοβαρός τραυματισμός Σύρου πρόσφυγα στο κεφάλι

usay

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα